fredag 15 maj 2009

En bra inledning...


















Svärmors lilla söta Lisa, en lisa för själen :)

...på helgen. Min mysfredagen förtsätter. Har solat på altanen i min uber mysiga Fatboy, bråkat lite med mitt envisa fullblod, en "fajt" jag vann, hälsat mina fina svärföräldrar välkomna, lagat god mat till oss, pussat lite på min snygga man och nu har vi precis avnjutit jordgubbar med glass på altanen tillsammans med ett glas kallt kittlande glas mousserande.
.
Vi njuter av solens sista värmande strålar och har det mer än lite mysigt. Hör hur de sitter ner i sofforna på altanen och skrattar och pratar. Mys!
.
Vi har ätit goda smörslungade färskpotatisar och snabbt stek marinerad lövbiff. Gott, snabbt och enkelt.
.
.
Marinad :
1dl olivolja
½ dl soja
1 msk honung
1 msk lime
1 vitlöksklyfta
Timjan, rosmarin och eller andra örter du gillar
Salt och peppar
.
Låt köttet ligga och dra i marinaden under tiden du skrubbar och kokar potatisarna.

.
Till potatisarna behöver du:
.
Färskpotatis, såklart ;)
Örter,
exempelvis timjan, persilja, rosmarin, dill. Välj själv de sorter du tycker är godast.
Smör

Parmesanost
.
När potatisen är färdig häller du av vattnet och ställer tillbaka grytan på platan. Klicka i smör, ganska rikligt...det är ju så gott, och skall man äta fett skall man ju äta riktigt fett (!), slunga potatisen i smöret, lägg i persilja, timjan, peppar och grovt riven parmesanost och låt allt "gosa in sig" runt potatisen.
.
Stek köttet på hög värme. Räcker nästan att lövbiffen "nuddar" pannan så är det tid att vända. Stek det INTE för länge. Låt vila i folie i 10 min istället innan servering. Då får du ett mörare och mycket godare kött.
.
Strö lite grovt flingsalt över potatisen och lägg upp dem på bädd av ruccola. Tada! Mumsig och snabba fredagsmiddagen. Servera gärna med en kall god Staropramen. Smaklig spis! :)
.
Ha en ljuvlig kväll mina vänner och njut av helgen. Tack för att ni spenderade lite av er tid här hos mig. jag är så glad över er intresse! Ni inspirerar mig.
.
Imorgon blir det utflykt med Norrvikensträdgårdar i Båstad som mål. Kan lova att kameran följer med :)/ Mikabella

1 kommentar:

Anonym sa...

Fina bilder på mammas och pappas härliga hund Lisa! Hon såg absolut ut att trivas! Var rädd om dig o min bror! Massor med kramar!

Related Posts with Thumbnails