lördag 16 maj 2009

Snart tar maskrosorna över...


Norrvikensträdgårdar är inte riktigt vad de än gång har varit, fortfarande vackert, men maskrosor härjar ganska fritt och de flesta vattenspeglar och dammar är belagda med grumligt "klegg". Kan man finna skönheten i det vildvuxna och inte bryr sig om perenner i perfekta rader utan istället föredrar dalar överfyllda av ormbunkar och av tiden vridna och knotiga, vackra gamla träden så är Norrviken en härlig trädgård... Är väl iof inte den bästa tiden att åka till Norrviken just nu. Allt var överblommat eller på väg att börja blomma. Det som fångade blicken var ogräset, oredan och det dåligt klippta buxbomshäckarna. Synd. :(
.
http://www.norrvikenstradgardar.se/.se/
.

Har trots denna lilla besvikelse, var halvt om halvt beredd då jag tidigare i dag blivit förvarnad, haft en mycket trevlig dag. Jag och Dubbi fick sällskap av söta Maria och Zindy på uteritten i morse, svärfar och Mr har provkört en Porsce 911 som tydligen inte låg helt illa till, vi har strosat i nauren och njutit av grönskan, regnet har hållt sig borta och havskräftorna och pilgrimsmusslorna ligger redo för tillagning i kylskåpet. :)
.
Ikväll blir det ju såklart lite "Mellofestis". Kan inte skryta med att jag har några större kunskaper om melodifestivalen, men jag tycker att finalen är roligt att titta på. Har ju mer och mer förvandlats till en cirkus och teaterföreställning, men men. Glitter, glamour och lite falsksång får mig att le.

Kvällens meny består av grillade havskräftor med parmesanost, persilja och vitlök. Pilgrimsmusslor med lime som snabbt vänds på det heta gallret och till detta en ljummen nypotatissallad med rädisor och sockerärtor.
.
Senare på kvällen blir det en blandning av vällagrade hårdostar serverade med en ljuvlig liten tryffelhonung. Mmmmmmm!
.
Kram på er vänner och håll tummarna för Malena. Heja Sverige!/ Mikabella

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails