måndag 4 maj 2009

Ny vecka och nya utmaningar...


...och äntligen, äntligen tid att rida igen. Åh vad jag saknar min Dubai när jag "tvingas" vara ifrån honom i 3 hela dagar, oki jag åkte o pussade lite på honom (vilket ledde till massor av damm och jord i munnen) i går, men det räknas liksom inte.
.
Saknade honom faktiskt så mycket att det gjorde lite ont i hjärtat. Töntig? Ja, jag vet, och jag trodde inte jag skulle bli så löjligt kär i honom som jag är, men jag är fast och väldigt förvånad. Head over feet förälskad i en häst! :) Han ger mig så mycket lycka. När jag är ledsen gör han mig glad, när jag är glad gör han mig överlycklig. Jag är så glad och tacksam över det faktum att jag kan ha en häst.
.
Största anledningen till min förvåning är att jag liksom aldrig riktigt sett mig som en "hästtjej". Har älskat hästar och alltid ridit, men inte erkännt mig som hästfrälst. Brukar inte heller bli "blödig" när det kommer till djur. Jag fäster mig inte så fasligt och har aldrig gråtit floder över ett "förlorat" husdjur. Men Dubai har tydligen rört mitt hjärta lite extra. Han är en sån gentleman, absolut vänlig och uppmärksam, men för den sakens skull ingen mes. Han ställer höga krav på mig och är ingen enkel "åka runt på" häst. Han ger mig mod, utmaning och jag har verkligen fått lära mig att fängsla min irritation och att inte ge upp, för om man "rider ut stormen" ger han mig allt. :) Han är helt enkelt precis allt man vill ha i en man. Styrka, vänlighet och lojalitet. :) Löjligt? Ja kanske, men jag erkänner...Jag är en hästtjej! En lycklig hästtjej!
.
Att ha Dubai har verkligen gett mig en djup förståelse och det har öppnat mina ögon för hur viktigt det är att ha en hobby. En egen, ja något man brinner för själv, helt själv! Man kan dela hobbies med sin make, sina barn och vänner, men det är såååå viktigt att ha ge sig själv en egen liten värld. En värld som handlar om att göra dig lycklig, en värld där man kan vara bara sig själv, en värld där man får utlopp för sin kreativitet, som skänker utmaning såväl som glädje.
.
Att ha något som man brinner för, som engagerar en som hjälper en att dämpa och för stunden glömma oro-/ångest/sorg/stress/vardags-bekymmer, men som också kan förhöja humöret, glädje och lycka man känner, som får en att fokusera på sig själv, som ökar välbefinnandet, som stryker självförtroendet och din självkänsla, något som värmer hjärtat och som får dig att le är viktigt. Det behöver inte vara något fysiskt som att rida och träna, att skapa, måla, skriva dikter och att fågelskåda kan vara precis lika självuppfyllande. Valet är ditt, det är bara du som ska njuta av det, hobbyn skall inte tillgodo se någon annans behov, bara dina! Egotime!
.
Jag njuter av min egotime. Jag rider, njuter av att springa, att träna, att hålla min kropp i trim och att andas den frächa morgonluften. Att tillbringa denna tid själv och att göra saker för mig själv får mig att ännu mer uppskatta den underbara mannen jag har och tiden vi tillbringar tillsammans. Vi har tre liv, mitt, hans och vårat. :) Ge dig själv utrymme och ge på så sätt er som par mer.
.
Tack för din tid idag. Njut av livet, glädjs med din granne och glöm inte att klappa ditt husdjur lite extra. Kramar/ Mikabella

1 kommentar:

Anonym sa...

Hobby? mer än så. Det du känner är nåt så dyrbart och sällsynt som passion, äkta ren renrensande passion. Den hittar sin platå och blir jämnare med tiden men inte mindre värdefull för det. Så fortsätt slut ögonen och njut.
Mamman

Related Posts with Thumbnails