söndag 7 februari 2010

Träningsabstinence!...


Vardags motion när den är som bäst?

Nu är jag riktigt riktigt trött på snön, eller kanske inte snön egentligen utan den blanka hemska isen som ligger på våra vägar. Det går inte att gå, springa, cykla eller rida ordentligt. Jag saknar att springa! Jag älskar att powerwalka tidiga mornar, att vakna till ljudet av kvittrande fåglar, känns hur den friska luften väcker sinnet och hur kroppen arbetar.

Att vakna till detta snötäckta landskap varje dag börjar göra mig riktigt rastlös. Jag känner mig som en muffin, bär runt på massor av outnyttjad energi och känner hur det kryper i benen. Jag vill träna, inte på gym eller simhall, utan ute i naturen! jag vill springa, utmana mig själv och känna mig levande.

Jag är otroligt glad för att jag har Dubai. Det ger ju om inte annat frisk luft och ett måste att gå ut varje dag. Vädret är ju inte så illa egentligen, men det irriterar mig att man "tvingas" vika sig. 3 lager kläder, mössa, vantar och raggsockar. 

Nej nu räcker det eller hur?! Nu längtar jag efter mina långa svettiga krävande prommenader och rundor med löpskorna. Ja jag vet, man kan skaffa värsta "vinterspring" sakerna, men jag tycker inte det är roligt. Man spänner sig i hela kroppen för man är rädd för att ramla, de första andetagen svider i lungorna pga kylan och man svettas och fryser samtidigt. Pust...I-landproblem på hög nivå. 

Hur håller du dig i trim under de kalla vintermånaderna? Gym? 200 situps per dag? Eller väljer du helt enkelt att ta på dig en extra tjock tröja för att dölja begynnande fettvalkar?

Kram / Mikabella

1 kommentar:

Pennelina sa...

Jag bejakar extrakilona och tackar dem för att de hjälper mig att inte frysa så mycket :-) De försvinner ju av sig själv när våren kommer.

Nu förstår jag meningen med vinter respektive sommargarderob :-)

Kram!

Related Posts with Thumbnails