onsdag 3 juni 2009

Picknick på altanen...












.
Ja vinden ven och mörka moln hotade med sin närvaro. Hmmm kanske inte jätte bra att åka ner till havet och picknicka då? Filten blåser bort, regn i vinet och speedätning för att inte riskera en blixt i huvudet? Nä...Valde istället att bjuda Mr på picknick på altanen. Inte så illa det heller :)
.
Molnen höll sig såklart borta (tack, tack!) vinden var iof frisk, men solnen värmde. Satt i vår mysiga soffa och njöt. Nybakt bröd (ett lite robustare grahamsbröd med pinjenötter, solrosfrön, pumpakärnor. Ett bröd utmärkt att stoppa i brödrosten när det börjar bli lite torrt efter några dagar), hemmagjord potatissallad på nypotatis med kapris och purjolök, rostbiff med färskriven pepparrot och en liten mozzarellasallad med ruccola.
.
Potatissallad med kapris och purjolök
4 pers.
.
10 kokta kalla nypotatisar
1 burk lätt creame fraich 1 msk majonäs
1 nypa chilipulver el. cayenne
2 msk små kapris
1 näve fint skivad purjolök
Peppar och salt efter smak
.
Koka och låt potatisarna kallna. Skiva eller dela dem i tärningar.Rör samman alla ingrediensera och vänd ner potatisen. Låt stå kallt i 1 timme innan servering.
.
Till efterrätt serverade jag en liten jordgubb/ hallonpaj toppad med Kesella Lime/Jordgubb. Ljuvligt ljummen, söt och fräsch. En bra uppfinning ;) Går självklart lika bra att göra i en stor pajform.
.
Mikabellas sommarpaj med hallon och jordgubbar.

100 gram smör
½ dl socker
2 dl mjöl
1 äggula
.
Fyllning:
1 dl jordgubbar
1 dl hallon
1 tsk vaniljsocker
1 burk Kesella med smak av Lime/Jordgubb
.
Rör samman alla igrediensera och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen-(arna) Spara resten till att gör "lock" av. Ställ kallt under tiden du värmer ugnen. Förgrädda pajskalet i ca 7 min på 200C. För att inte degen skall "bubbla" stick med en gaffel små hål innan du sätter in den i ugnen.
.
Fyll pajskalen med jordgubbar och hallon. Stö över vaniljsockret och bred Kesellan över alltsamman. Kavla ut resternade deg och lägga antingen som ett hel "lock" eller skär remsor och gör ett rutmönster. Om du täcker pajen helt så skär en eller två skåror rakt över så att luft kan sippra ut.
.
Grädda pajen på 200C i ca 30 min.
.
Servera ljummen med en god vaniljglass och ett glas gott desertvin. :)
.
Nu ska jag leta upp Mr Dammsugare, sätta på ljudboken och röja lite här i huset. Det enda som är jobbigt med att solen lyser är ju att man ser allt damm... ;)
.
Ljudböcker är en väldigt fin sak! Har precis lyssnat klart på Dan Browns Änglar och demoner och ska nu ge mig på Da Vinci- koden. Helt ok. Trodde inte alls jag skulle gilla dem, men det är faktiskt ganska spännande och fängslande böcker. Jag tycker mycket om arkitektur, konst och historia och böckerna är ju fyllda av detta. Gillar inte så mycket allt vetenskap- och fysik "-babblet", men men... Är roligt att man har varit på många av platserna som det berättas om och det är spännande med alla religösa funderingar.
.
Kramar på er mina vänner. Nu skall här röjas! / Mikabella
.
Ps. Har ni tänkt på hur mycket ett leende och en kram kan göra? Våga ge jobbarkompisen en spontan kram, ge busschaffören ett extra brett leende och vinka glatt till bilen som stannar för dig vid övergångsstället idag! Smitta andra med ditt leende, värm dem med dina kramar och låt alla runt omkring dig förstå att du ser dem.
.
Att bli sedd är livsviktigt, vårt behov av bekräftelse startar när vi föds och upphör inte fören vi dör. Alla människor förtjänar att bli uppmärksammade, om så bara för en kort sekund. Le! Ds.

1 kommentar:

Esther Garvi sa...

Tack för de söta kommentarerna! Picknicken på verandan ser fantastisk ut! Mr må vara en kanonkarl men nu har han väl ändå lyckas få sig en toppen tjej som är värd många blommor!! :-)

Varma hälsningar från Afrika!
Esther

Related Posts with Thumbnails