måndag 22 juni 2009

Fritid...


"-Haha! Jag har fått av mig min fjantiga grimma! Nu ska den dö! Snälla Zindy undrar om man kanske kan får hjälpa till?" :)

...Ja FRI tid. Härligt ord. Man är liksom fri till att göra vad man vill :) Som idag t.ex. :) Började dagen med att springa/powerwalka hem till mina föräldrar, uppe tidigt för att unvika att det skulle bli för hett. Var varmt iaf. Härliga, underbara sommar!
.
Tänk att man tyckte det var på gränsen till för varmt kl 08.00 på mogonen! Sen har jag solat på stranden med mama, myst lite till i solen hemma på altanen och nu sitter jag och väntar på att Mr ska komma hem. Får rida senare ikväll när det har svalnat lite. Visst är det fint?! Sommar, sommar, sommar! Synd att det inte är Allsång på Skansen ikväll. Hade liksom passat perfekt ihop med alla mina sommarkänslor och satt pricken över i :)
.
Längtar lite efter Dubai...Red lektion igår och jag hittar fler och fler "knappar". Känns såååå roligt och det börjar gå riktigt bra för oss :). Vill rida hela tiden och jag kan knappt sluta prata om hur duktig och fin han är. Jag vet att jag är nördig med min häst och så...Kan inte hjälpa det...han är ju liksom min finaste "sak". Jag babblar på och lovprisar honom. -Dubbi gjorde så, Dubbi gjorde si...Åh han är så söt när han gör så..Bla bla bla... Min svärmor skrev till mig att hon tyckte det verkade som om han var mitt livs stora kärlek...Det är han...Han väger ju faktiskt närmare 600 kg så där ligger Mr i underläge ;)...
.
Skämt å sido...Jag tycker faktiskt väldigt mycket om min häst. Jag tycker t.o.m om honom när han är som mest besvärlig (vilket kan vara ganska rejällt besvärlig). Jag har sedan några år tillbaka bara sett det som en dröm att ha en egen häst igen, att alls ha en häst som är vettig att rida på. Har ridit på ridskolan i 4 år bara för att få vara i närheten av hästar, men inte kännt att jag har utvecklats i den fart jag ville...Jag hade gett upp och struntade i hela "hästgrejen" då min söta vän Madicken ringde och frågade om jag inte vill bli fodervärd åt hennes lillasysters engelska fullblod....Jag trodde jag drömde..Dubai...Min? Får jag ha honom helt själv? Den fina hästen?! Tror fortfarande att jag drömmer ibland...Vill inte vakna...
.
Jag vill "lära" mig att rida i vuxen ålder. Har alltid ridit, men nu vill jag bli duktig på riktigt. Jag jag kan sitta kvar i de flesta situationer, jag är orädd och jag ger mig inte, men jag har liksom aldrig varit en "stilryttare" Nu vill jag ha en bra sits, jag vill lära mig mer ingående hur jag formar, rider och arbetar min häst. Dubai har hjälp mig MASSOR. Han är stor, men inte för stor. Han är envis, men inte för envis. Han ger mig en utmaning och han ger mig lön för mödan. Vi har börjat bli ett team nu. Vi kivas inte lika mycket och vi börjar förstå varandra. Jag börjar faktiskt tro att jag kan. Ja....Jag tror faktiskt jag kan rida, och det är ingen liten sak för en envis självmisströstande tjej som mig. ;)
.
Nu hör jag hur Mr bil rullar in på uppfarten! Nu ska han bli pussad! :)/ Mikabella

1 kommentar:

Mia sa...

Hej vannen! Harligt att ha hittat till din blogg :-). Gott att fa lite "saltstank" fran fbg aven om jag sitter i London.

Detta inlagg far mig att verkligen sakna alla dagar, kvallar, timmar som jag var i stallet under hela uppvaxten! Den dagen jag kommer hem igen da ska det minsan bli hast av igen :-). Kram

Maria Rohman

Related Posts with Thumbnails