onsdag 24 juni 2009

Sommar, sol och grill...

...Nu ÄR det sommar! Iaf denna veckan :)
Skulle inte
förvåna mig om det haglar på måndag. Är väl lite av charmen med Sverige? Just det där att det kan vara 27 grader varmt ena dagen o 2 dagar senare hagla och var 5 grader?! Man får ta vara på de soliga dagarna man får! Ut! Cykla, sola, grilla, umgås, äta glass och sitt ute på altanen med ett glas vin lång in på natten och bara mys. (Även om man jobbar dagen efter!).
.
En annan sak med som är så härlig med svensk sommar är ljuset! Det bli ju liksom aldrig riktigt mörkt. Var i världen förutom här uppe i nord är det så? Alltid när man är utomlands tycker jag man alltid blir lika överraskad av den plötsliga och totala mörkret på kvällen. Ja redan kl 18 kan det ju vara mörk. Konstigt. :) Att det är ljust när man cyklar hem från en utekväll på stan kl 4 på morgonen, är ju helt underbart! Sommar, sommar, sommar! Diset, ljuset, daggen och de små fåglarna som sakta har börjat vakna.
.
Igår var en sån där dag som man önskar att man kunde få dela med sig av! Skulle vilja klona min dag och ge bort den i present till er alla :) Red en tidig barbackarunda på min fina häst, åt frukost på altanen, hittade (o började lusläsa) en ny bok, solade, solade, solade, gick in, lade kycklingfiler i marinad, gick ut igen, solade, tog ett glas kallt vitt vin, läste, solade...Mmmmmm vardagslyx! Tänk att man kan få ha det så bra :) Mr kom hem och jag satte igång med kvällen grillning.
.


Sommar på en tallrik. :)
.
Skrubbade små söta nypotatisar, lade dem i en ungsform på en bädd av grovkornigt salt, färsk rosmarin, vitlök och timjan. Bakade dem i ugnen på 200 grader i ca 45 min.
.
Marinerade mina 3 kycklingfiler i olivolja, vinäger, 1 msk honung, juicen från en halv lime, 1 tsk kanel, 1 tsk kummin, lite chilli, salt och peppar. Lät dem ligga i säkert 3 timmar och köttet blev så mört och saftigt. Limen hjälper till att möra köttet. Lindade kycklingfilerna i parmaskinka och skickade dem vidare till Mr som skötte grillandet.
.
Gott rött vin, en enkel sallad med bara ruccola och cocktailtomater, nybakat pizzabröd och cream fraich till sås blev strålande kompanjoner till den smakrika kycklingen och de små salta örtdoftande potatisarna.
.
Satt i kvällssolen på altanen, pratade, åt, skrattade och njöt av varandras sällskap. Mr är min bästis. Vi kommer aldrig att få slut på samtalsämnen och saker att diskutera Vi är så olika, men ändå så lika. :) Jag är lyckligt lottad.
.
Tänker ni på det ibland? Hur lyckligt lottade ni kanske är? Ibland kan ju livet verka lite slentriant och menlöst, och det är väl helt ok, (man kan inte vara på toppe hela tiden) om man har möjligheten och viljan att rycka upp sig ifrån de negativa känslorna och se ljusare på sin vardag och sin situation. Att kunna se det lilla i det stora. Du är friskt, du har tak över huvudet och du dricker ett glas rött vin från andra sidan jorden....Va?! Det är LYX! Ja det är det faktiskt. En sån enkel sak som att kunna dricka vin en tisdag, att Ica butiken tillhandahåller i stort sätt allt du kan önska i matväg, att kunna "slösa" en dag på att sola...Ja lyx är väl inget överdrivet ord direkt. :)
.
Så pussa era nära en gång extra, tacka din lokala Icahandlare för tillgången av mat, dansa till din favoritlåt nästa gång den spelas på radio, våga berätta ett dåligt skämt och bjud dina vänner på gott att äta och dricka mitt i veckan! Njut av varje dag och låt det dåliga dagarna bli en påminnelse om hur bra ditt liv kanske egentligen är. :)
.
Nu ska jag åka till stranden med min lilla mama. Att vara på stranden med mama måste vara något av det mysigaste och bästa jag vet. Inte bara det att hon är gullig, rolig och snäll...Hon har väskan fyllda av godsaker som the, kaffe, tidningar och inte m inst av allt....Limpsmörgås med ost och lökkorv! Mmmmmm...I LOVE SUMMER!/ Mikabella3 kommentarer:

Esther Garvi sa...

I'll drink to that! Sommar i Sverige är svårslagen!!

Anonym sa...

Åh, vad härlig dag och vilken god mat! Hur bakar du pizzabröd? Hoppas resten av din sommar blir lika bra!

Kram Jenny I

Mikabella sa...

Pizzabröd...Ja du...Jag djäskar för lokala pizzerian ;)

Related Posts with Thumbnails