onsdag 17 juni 2009

Ååå... Det var vondt det... Har aldri hatt så vondt før. Att det går ann å ha det så vondt a!


...Ni har väl inte missat Flåklypa Grand Prix?! Om så måste det bli ändring på detta! Flåklypa Grand Prix är en underbar lite film om 3 vänners kamp om att bygga den snabbast bilen och vinna pengar i ett formell1 race, så att de kan betala sina räkningar och på så sätt få behålla sin cyklereparationsverkstad och blompinnefabrik. Det är en norsk animerad "dockfilm" fylld av värme, ljuvlig humor ochh massor av fantasi och leenden.
.
Jag älskade den som barn och älskar den fortfarande, om inte ännu mer nu. Filmen är helt fullproppad med söta kommentarer och fyndiga små vitsar. man ler och kan inte annat än älska den gladlynte Solan Gundersen, den fege Ludvig och den godhjärtade cykelreperatören Reodor Fälgen.
.
Kommentarer som "nei her er'e no muffens", oh ja, de gar bra att ta tu ganger" och just "kom arbeidslyst og treng deg pa, Her skal du motstand finne!" är bara några av alla hysteriskt söta och roliga saker huvudrollsinnehavarna slänger ur sig. ( Vissa av dem citeras ganska ofta i vårt hus.)
.
Om man skall beskriva norrmännen kärlek till filmen så är det som vår kärlek till Trolltyg i Tomteskogen. Likt denna gamla klassiker (som alltid gick på svensk tv på juldagen, men som nu inte längre visas :( pga av rättighets tvister) går alltid Flåklypa på norsk tv på juldagen. Kika på ett litet klipp och läs mer om filmen, Flåklypa. Tyvärr är klippet på engelska, men men...
.
Kramar på er. Nu SKA jag städa! :)/ Mikabella

2 kommentarer:

Ishtar sa...

Flyklypa är så bra!!! Heja Norge!

emmi sa...

ÄLSKAR!

Related Posts with Thumbnails