torsdag 25 juni 2009

Lill-lördag på en torsdag...

.
...Javisst! Idag har jag lite "lördag", eller rättare sagt lite egomyslyx-time! Har precis kommit hem från morgonens löprunda med favorit musiken spelandes i öronen. Music Soulchild, Ne-Yo och Usher. Skall snart slänga mig i duschen, träffa Mr på stan och äta lunch, shoppa en fin klänning till ett kommande bröllop och sen....Massage! Mmmmmm...Efter ompyssling skall jag ut till en golfbana för sommarfest med Mr jobb. Inte så tråkig dag va? ;) Dagen har börjat så bra och jag känner på mig att det inte kommer bli sämre...Sitter här och ler. Åh vad skönt det är att träna...
.
Att svettas, känna hur musklerna bankar och hur hjärtat slår hårt..Är det lyx det undrar kanske ni!? Jaaaaaaaaaaaa! Jag har en kropp som fungerar, en kropp som inte är i toptrim, men en kropp som funkar och lyder. Ben och knän som håller för löpning, en skalle som är tillräcklig envis och starka vader som gillar att arbeta. Det är lyx för mig att tidig morgon kunna gå upp, snöra på mig löparskorna, ta på mig mina nya träningskläder och att ge mig ut. Tänk vad många det är som vill men faktiskt inte kan! Tänk vad många som borde men inte gör det. Kan man så tycker jag man ska! Man skall utnyttja styrkan, kraften och energin man har! Imorgon kanske den är borta!! Man skall utnyttja möjligheten till att röra sig obehindrat och njuta av det faktum att man har en kropp som är hel och funktionell! Jag njuter av min kropp, att den är hel och att jag kan springa, träna, röra mig. Ensam med peppande musik i min Ipod. Friheten och känsla av självkontroll, självförtroende och styrka. Ja jag njuter!
.
.
Sprang en härlig utmanande runda i skogen. Först upp, upp, upp. rumpmusklerna fick arbeta på riktigt bra och vaderna fick en välförtjänt dos. Väl uppe på "berget" kunde jag kika ut över havet genom träden. Känna den friska svalkande vinden, andas, en snabb stretch.
.
Sen bar det tvärt nerför. Stockar, stenar, rötter och bromsa, öka, minska, hoppa, ducka. Så roligt! Man känner inte hur trött man blir, man måste koncentrera sig på att hålla balansen, att parera för kvistar och förrädiska rötter. Väl nere igen, när marken planar ut och blir slät känner man pulsen. Oj! Linnet är genomblött, jag andas, benen jobba på, andas in, andas ut. Inte flås, inte ge upp...Lite till, lite mer.
.
Jag önskar så att jag kan inspirera några av er som inte tränar till att börja. Ni behöver inte springa! Rör er bara! Njut av era kroppars rörlighet. Gör det du kan! Gå, njut, simma, klättra, styrketräna, ja gör det du kan och tycker är roligt! Ja...jag vet...ALLT är lite jobbigt i början, JAG BLIR VÄLDIGT LÄTT EN SOFFPOTATIS JAG OXÅ! Jag är ingen galen hurtbulle utan en tjej som har gett sig tusan på att röra på mig. En tjej som har gjort en vana av morgonpromenad, att rida varje dag och att cykla, vandra och aldrig säga nej till en utflykt. :) Det tar lite tid att göra något till en vana, men med lite beslutsamhet och lite tjurskalle så går det!
.
Svårt att motivera sig? Den vanligaste anledningen till att börja motionera är ju att man vill gå ner i vikt. Jätte bra, men om man är nöjd som det är då? Se då andra fördelar, mer energi, starkare hjärta, starkare muskler som hjälper dig både nu och när du bli äldre (svårt att tro att man skall bli äldre, men tyvärr är det ju så...) mindre ont i rygg, huvud, jag lovar att du komma känna dig gladare, mer positiv, starkare och framför allt...STOLT över dig själv! ALLA mår bra av att träna, av att röra på sig, av att utmana sig själv.
.
Jag äter vad jag vill, jag njuter av vin och grädde. Jag tränar för att bibehålla min form, för att utmana mig själv och för att må bra. Jag går inte på gym, jag lägger inga stora pengar på något hälsocenter och jag behöver inte ställa upp i maraton eller tävlingar. Jag tränar för mig och jag utnyttjar den fina naturen omkring mig och min egen kropp som vikt och motstånd. Jag är ledsen, men det finns tyvärr inga undaflykter eller dåliga ursäkter som riktigt håller. Utgå från dig själv. Vad klarar jag av, hur kan jag röra mig, hur kan jag bli starkare? Träna för din egen skulle. Bara du känner dina förutsättningar och din egen kropp. Kom igen. Let go! ;)
.
Kramar på er. Hoppas att ni har möjlighet att njuta av det fina vädret! / Mikabella

3 kommentarer:

Tant Brun sa...

Hej kikar in till dig en stund...rogivande mysig blog..Ska läsa lite till här hos dej
Bibban

Esther Garvi sa...

Underbara bilder från stranden! Var på Ven förra helgen, en underbar utflykt! Blev inte sämre av att många av Shebas släktingar var med... :-D Hur trivs Dubai med värmen?

Mia sa...

Harligt nar man inser hur underbart det ar att fa vara ute och springa. Vilken frihetskansla och man far chans till att "reboota" hela systemet tycker jag. Speciellt i dina omgivningar! Ar dock fortfarande lite avis pa ridandet ;-)och sa far jag en slang av hemlangtan varje gang jag laser din blogg, fast pa ett postivit satt! Kram

Related Posts with Thumbnails