måndag 15 juni 2009

Världens sötaste grannar...


...Ja vi bor i ett super trevligt ny etablerat område där det hela tiden poppar upp nya hus som små svampar och nya trevliga människor flyttar in. Även om grannar är trevliga, vänliga och många mycket potentiella vänner så har jag idag hittat de alldra sötaste grannarna av dem alla!
-Hej! Jag vill se! Släpp fram mig också! Är det människor? Får jag se...Låt mig SE! Flytta på dig din dumma kossa!


På ängen ovanför vårt hus bor sex "hobby" kvigor och ungtjurar. När jag skriver "hobby" så menar jag det. Bonden som äger dessa djur måste ha dem som "utomhus husdjur". De har alla olika färger, är av en ras med små knubbiga ben, lite kralligt byggda och stora underbara ludna öron. Djur man helt enkelt faller för på två sekunder och vill klappa, gosa med och mata med finaste gräset man kan hitta. Sååå söta. Har många gånger suttit och beundrat dem från fönstren och vi har många gånger kommenterat deras gulliga vana att göra precis allting i samlad trupp :) De beter sig som en lite armé. Alla måste vara med. De betar på linje, står alltid med rumporna åt samma håll och muar åt varandra om gruppen råkar glida det minsta isär.
.
.
Jag trodde att de som "vanliga" kor skulle vara nyfikna, men fega...Inte! De var super sociala. De ville gosa, få uppmärksamhet och puffade undan varandra när det ansåga att de var deras tur att bli lite kliade på nosryggen. Så söta, slemmiga nosar och tungor som skulle slickas. :)
.
Jag är glad över att få bo som jag gör. Både människor, havet, skogen, kor och hästar till grannar...och 10 min till centrum och 5 min till Ica ;)
.
Nu ska jag överlåta datorn åt Mr som skall arbeta lite på ett husprojekt. Han är duktig min man, och talangfull som få. Jag är stolt. :)
.
Lantliga varma och lite kodoftande kramar och några muuuuu från Mikabella.
.
Ps. När jag gick så muade de efter mig! Mitt hjärta har smällt... Jag vill ha en ko!! Ds.

1 kommentar:

Esther Garvi sa...

Kor är härliga! Har förälskat mig i många zebukalvar ute i den Afrikanska bushen, och svenska kossor är inte sämre! :-D

Related Posts with Thumbnails