måndag 1 juni 2009

Högtryck!...






















...Värmen är underbar! Tänk att man alltid blir lika lyckligt överraskad av hur skönt det är. :) Har börjat dagen med en riktigt powerwalk med "lånevovven" och har precis avslutat min frukost på altanen (Mr...jag satt i skuggan! Det var för varmt i solen!!) Stilton ligger och snoozar på soffan och jag skall dela med mig av lite recept här på bloggen innan jag beger mig ner til stranden...
.
...Ja, stranden! Första dagen på stranden! Åhhhh! Ska packa ner korsrordstidningar, kanelbulle och isvatten, ladda Ipoden och njuta av den salta vinden och det svalkande vattnet, låta solen värma mig och sanden tränga fram mellan mina tår. :) Visst är livet bra rättvist dagar som dessa? ;)
.
Bakade ju cheesecakes till bröllopet i lördag. Jag är inte så väldigt mycket för just den sortens kaka, men det här receptet överraskade mig. Jag bakade några minicheescakes till mig och maken för att "provsmaka". Jätte gott!
.
Ändrade lite på receptet, byte ut kvagen mot Kesella vanilj och lade i två extra ägg. Blev fantastiskt gott, åt dem ljumna och de blev istället för små cheesckaes en sorts sufflé med cheesecakebotten. :) Såg i affären att det även finns en Kesella med Lime och jordgubb. Mmmm kan tänka mig att det kan bli riktigt gott att byta kvargen mot den.
.
Limecheescake med jordgubbstopping
.
Botten:
10 Classic Digestivekex
75 g smör
.
Fyllning:
500 g Kesella kvarg
2 dl Crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Finrivet skal av 1 lime

Topping:
3 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
Pressad saft av 1 lime

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering. Garnera tårtan med färska jordgubbar.
.
Toppingen tar lite tid på sig att stelan, och jag har utökat från 1 ½ gelantinblad till 3 :)
.
Hoppas nu att ni får en lika bra dag som mig. Nu ska jag utfodra de duktiga, och grymt effektiva, byggarbetarna som börjat snickra på vår carport med kakor och stora glas med isvattten, sen ska jag ta min lilla vespa och gasa ner till playan. :)
.
Skickar massor av solsken till er allihopa lider lite med er måste sitta inne, lovar att bada lite extra åt er ;), och fröjdas med er som liksom mig får njuta av sommarens första dagar.
.
Lycka till med kakbak. :) Stort smile, varma vindar och hallonsyltsbullar från Mikabella

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att ni äntligen får er Carport uppbyggd nu! Vi får försöka träffas i sommar på ett eller annat sätt allihop! Hälsningar från Åsa o Bengt

Related Posts with Thumbnails