tisdag 20 oktober 2009

TisdagsTema, rättvisa...


.
... Dagens tema hos TisdagsTema är rättvisa. Fairtrade, ekologiskt, miljövänligt, närproducerat, årstidsanpassat och rättvise-märkt är något vi skall vurma om och vara uppmärksamma på. Man kan hjälpa medmänniskor, naturen och sig själv genom att köpa och bidraga till en ökad försäljning och uppmärksamhet runt dessa märkningar. Särskilt Faritrade tycker jag är bra. Man hjälper människor att hjälpa sig själva genom att belysa arbetsförhållanden, löner och arbetsrätt. Jag anser att det är väldigt viktigt att människor kan jobba och lönsamt behålla odlingar och jordbruk i länder som annars oftast utnyttjas av västvärlden. Hjälp genom självhjälp är effektivt, humant och bestående. Drick en kopp Faritrade kaffe imorgon, baka med rättvise-märka och ekologiska varor (som jag ofta gör) och slopa långväga importerade jordgubbar till nyårsmiddagen. Var rättvis mot dina medmänniskor, mot naturen och mot dig själv. / Mikabella

5 kommentarer:

organic-lizzi sa...

Så delikat bilde:-)
Prøver å kjøpe fairtrade...alltid økologisk...men kortreist er det vanskeligste synes jeg..
Superhappy nå som jeg har kommet over noen som dyrker masse forskjellige korn(..de fleste urkorn som emmer etc..)Da kan jeg hente det og bruke både til hjemmelaget rå mysli og hvetegresset(og emmer,bygg etc..)
Natti..natt & klemm Randi

Pialotta sa...

Här fick du till det mesta.. bara nu alla gör så oxså, oftast kollas prislappen först, vilket är helt fel i detta fallet:-)

christina sa...

Bra att bli påmind om hur det ser ut i andra länder som inte har så mycket lagstadgat kring arbete.

Din bild är urläcker, vill smaka ;-).

Christer sa...

Tack, det där passade ju utmärkt till mitt kaffe! :-)

Anni sa...

Jag bakar också mina biscotti själv, men jag har även hasselnötter i mina - är det rättvist?
;-)

Related Posts with Thumbnails