fredag 16 oktober 2009

Dax för the?...


...Nybakta tekakor på söndagsmorgonen? Jag står här i mitt hus och känner den härliga varma doften av nygräddat. Hela huset luktar ljuvligt! Jätte enkelt och ett väldigt bra sätt att skämma bort sina älsklingar och bekanta. Vem vill inte vakna till doften av nybakt bröd? Ljumna tekakor med ost och gurka...Mmmm...behöver jag skriva mer?
.
Mikabellas små ljuvliga tekakor.
ca 15 st.
.
Smält smöret och tillsätt vatten och mjölk , värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke,(använd assistenten). Tillsätt lite degspad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt mjölet (spara ca. 0,5 dl till utbaket) socker/sirap och salt. Arbeta degen i ca 4 min till en jämn deg som släpper från bunkens kanter. Låst jäsa i bunken ca. 30 minuter.
.
Häll upp degen på bakbordet och arbeta ihop den smidig. Dela degen i ca. 15 bollar. Tryck ut varje boll (en i taget) med handflatan och kavla sedan till ca. 0,5 cm tjock och rund kaka.
Lägg dem på plåt (ca. 6 st/plåt). Låt jäsa i ca. 30 minuter.
.
"Picka" små hål med en gaffel i kakorna innan gräddning. Grädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter. Pensla de färdiggräddade kakorna med varmt vatten direkt efter gräddning.
.
Glad helg på er mina vänner! Fånga dagen och pussa massor på alla ni älskar :) Själv skall jag åka till Stockholm för 30-års kalas ikväll och hotell mys med Mr på fina Clarion Sign. Imorgon väntar staden, god mat och massor av kärlek, tid och pussar! / Mikabella

2 kommentarer:

Josefin sa...

Hoppas ni får en mysig helg i Stockholmo!

Puss och kram Josefin

Anonym sa...

Vet att ni båda kan
Carpe Diem
kramar från oss
i små regnet på östra sidan

Related Posts with Thumbnails