måndag 5 oktober 2009

MusikFoto #28, Cover...

...Älskar musik och ni som känner ig vet att de flesta texter sätter sig som klister i mitt huvud :) Spelar ingen roll och det är en låt som jag verkligen älskar eller hatar. Allt sätter sig. Ibland ganska pinsamt ;) Hahaha vem vill skryta med att kunna hela texten till en lår av Arvingarna? Basshunter? Jag kan texterna till Mr favorit låter av Kent och Ulf Lundell efter att ha hört dem två gånger...Ja något skall man ju vara bra på :)
.
Etersom jag är så glad i musik och i att fotografera så måste ju kombinationen av de två vara nästan oslagbar? :) Mitt första bidrag till MusikFoto är på temat covers. Det är klurigt med covers. Inte ofta lyckad man göra en bättre version av en redan bra låt, men ibland så glimmar det till. Cover för fram gamla (kanske glömda) låtar och ger en yngre generation en ny upplevelse medans den äldre kan få en återblick och kanske ljuva minnen :)
.


Jag börjar bli så gammal att låtar från min "ungdom" börjar dyka upp som covers. Mitt val faller på underbara John Mayer och hans cover av Tom Petty and the Heartbreakers Free Fallin'. Låten får mig att tänka tillbaka på en sommar full av bus och långa ljumna nätter med kompisarna. Jag hade bästa sommarjobbet som städerska på ett åldersomshem. Började 6 och slutade 12. Behövde bara moppa golv och prata med söta gammlingar hela dagarna. Jag kommer ihåg att solen sken varje dag och att jag kl 12 cyklade direkt ner till stranden för att hänga med vänner, bada och lapa sol. Tom Pettys Frees Fallin' rollade många varv på den portabla cdspelaren och trängde bort det surrande ljudet från den elektriska moppmaskinen.

Så bilden är inte en bild som kanske kan kopplas med texten, utan en bild som mer visar ett minne. Webkameror hade kommit, man kunde ladda hem musik över internet och på bilden ser ni en 17-18 årig Mikabella. :)

.Jag var fri, jag tog dagen som den kom och behöved inte bry mig om större saker än att snyggaste kille i skolan hejade på mig i korridoren, att bikinin var nerpackad i strandväskan och att det inte var punktering på cykeln. Älskar första versen av låten. Jag älskar min mama, tycker Jesus är cool, Amerika är ju ok och Elvis likaså. Jag älskade hästar redan då och pojkvänner var största grejen :)
She's a good girl, loves her mama
Loves Jesus, and America too
She's a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses, and her boyfriend
too

Kram på er. Kika in hos de andra deltagarn i MusikFoto och se deras tolkningar på temat. Spännande och roligt. / Mikabella

3 kommentarer:

Frida sa...

Härligt att høra den sköna låten igen, Mikis! Travelling down memory lane... Tack!

Jah Hollis sa...

Bara på tal om att du tycker Jesus är cool. Här är The Jesus of cool:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_of_Cool

rajson sa...

Välkommen till musikfoto leken!
Eftersom ditt bidrag kom lite på efterslänten har jag gjort "reklam" för ditt bidrag när jag lade ut veckans tema.
Vi är lite dåliga på att kika på bidrag som kommer in efter helgen, så lägg gärna in ditt bidrag lördag/söndag!
Du bidrar med en riktigt skön låt!
Synd att det inte fanns webkameror när jag var ung, eller var det kanske tur!
Fint foto!

Related Posts with Thumbnails