tisdag 18 augusti 2009

Lavendeldoftande cantuccis..

.
Kan inte sluta använda lavendel när jag bakar! Det doftar så ljuvligt och smakar så gott och dessutom har jag ju rabatten full. Bakade ju cantuccis för bara några dagar sedan, men på något konstigt sätt börjar man redan se botten på kakburken. :) De jag nu bakat blev om inte ännu godare än de förra och jag måste dela med mig av receptet!

De små skorporna är perfekta att glädja sin kärlek med, att ge bort som en liten present på middagsbjudningen eller som dopp i kaffet på skogsprommenaden. Det finns alltid tid, rum och lust för cantuccis i min värld.

Mikabellas lavendel cantuccis med hasselnötter.
.
Ugn 175C.
.
200 gram grovhackade hasselnötter.
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
ca 1 msk lavendelblommor (beror helt på hur mycket smak du vill ha.)
6,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
.
Rosta snabbt den hackade hasselnötterna i en het stekpanna. Rör hela tiden. Ställ åt sidan.
Häll äggulor, socker och vaniljsocker i en bunke och rör om väl. Vispa vitorna tillsammans med saltet till hårt skum och vänd ner det i äggule-blandningen. Blanda ner lavendelblommorna och de rostade hasselnötterna. Blanda mjöl och bakpulver och sikta det över äggblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder och lägg dem på plåten. Ca 4 cm breda och 2cm tjocka. Grädda 35 minuter eller tills ytan är ljusbrun. Ta ut plåten och skär genast i 1 cm breda sneda bitar med en vass kniv. Låt svalna utan handduk och förvara kakorna i en burk med lock.
.
Lev, njut, krama och pussa alla du älskar och skäm bort dem med cantuccis. / Mikabella

2 kommentarer:

Anonym sa...

nu har jag äntligen bakat cantuccis och väntar med spänning hur goda de blir här hos mig. Agneta

Anonym sa...

Nu är det dags igen att göra nya cantuccis. Agneta

Related Posts with Thumbnails