måndag 3 augusti 2009

Rundtur på lilla ön...

Stenkross, Mysinge Sten

...Öland är så mysigt. Överallt ligger det små gårdar, hus täckta av klängrosor, det öde kala Alvaret breder vidsträckt ut sig och havet är alltid nära. Man blir så lugn här på Öland. Man andas och glömmer helt bort att det finns något som heter mobiltelefon och Facebook :) Man liksom bara är, man andas, tar det lite som det kommer och har inga massa måsten. På Öland kan man bara vara.
.

Ölänsk kalksten är så vackert!

.
Har precis kommit hem efter en liten runda in till Kalmar. En öl och lite tapas på Larmtorget, en rundtur i de gamla fina kvarteren runt Kalmar slott och en sväng ut på nybygda Varvsholmen. Likt två samma turister gick vi gatorna fram hand i hand, kysstes på romantiska bakgator och fotografterade varandra framför kulturmärken. :) Det är fint i Kalmar. Finns många små pärlor i och runt innerstan. Rekommendar er alla en trip över till östkusten och Öland!
.
Tidigare idag har jag, Mr och lilla svärmor åkt runt på Öland. Kikat på söta små ölandshästar (eller estnisk buskponny som den egentligen heter), besökt Mysinge stenhuggeri i jakt på fönsterbrädor till vårt hus, lunchat på fina Halltorp och besökt vackra konstmuseet Vida. Det har varit en bra dag. :)
.
Imorgon hoppas vi åter på strandväder och en skön dag ï solen. Ska på bröllop på Gotland till helgen och en uppfräschning av solbrännan är ju inte fel :)
.
Hoppas att ni har det bra mina vänner. Skickar varma, sommriga kramar från solen och vindarnas ö. Nu ska jag kika lite på tv....Kanske kan man hitta ett litet glas rött i något skåp?...;) / Mikabella

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails