lördag 29 augusti 2009

Svampjakt...

...och i fokus stod att finna vår nya favorit, Blomkålssvamp. Den ser ut som en blandning av blomkål och ett tvättsvamp och har en nötig smakrik doft och smak. Och visst hittade vi några, Inte många, men eftersom de är svåra att hitta var vi nöjda med vår skörd på 4 fina exemplar. :) Annars hittade jag mest soppar. Inte helt fel det heller :) Det skrivs ju överallt att det skall vara sånt svampår i år...Jag vet inte om det är jag som är superdålig på att hitta dem eller om svampårs faktum inte råder i Halland? Lingon och blåbär skall det ju vara dåligt om, men det har jag hittat i överflöd...Hmmm...
.
För att skämma bort Mr bakade jag matmuffins på svampen. Mumsiga smakrika muffins smaksatta med timjan, vitlök, muskot och rosmarin. Fyllda med smörstekt svamp, osttärningar, keso och en underbar liten spansk salami (som jag fått av min underbara vän Lisa). Blev de goda?! Mmmmm...fråga Mr :) Han gav 10 poäng :)
.
Mikabellas matiga svampmuffins
ca 10 st
150 g smör
1 msk socker
2 ägg
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl keso
1 näve smakrik ost,
skuren i små kuber
2 dl blandsvamp
½ rött sött äpple
1 näve salami skuren i små kuber
.
Kryddor:
rosmarin
timjan
muskotnöt
.
Stek svampen i smör tillsammans med vitlöksklyftor. krydda med timjan, rosmarin och lite muskot (var försiktig med muskoten då den kan ge en ganska skarp smak) salt och peppar. Lägg till salamin och stek tills salami och svamp fått en gyllene yta. Lägg i ostkuberna och dra stekpannan åt sidan.
.
Blanda smör med socker. Blanda i ett ägg i taget under omrörning. Sikta i mjölet och bakpulvret. Rör ner keson.
.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet, varva med svampröran och fyll upp med smet. Toppa varje muffins med lite svampröra och stick i 2 skivor äpple.
.
Grädda i ugn på 200C i ca 25 min
.
Nu ska jag kika lite på Eurosport där de direkt sänder(!) från Windsor och dressyr EM. Underbart! Imorgon visar de grand prix hoppning med start kl 16:55! ...Hmmm...fast imorgon blir det nog ingen tv...Jag och Mr firar nämligen 1-årig bröllopsdag!! / Mikabella

1 kommentar:

Esther Garvi sa...

Grattis i förväg!

Related Posts with Thumbnails