söndag 23 augusti 2009

Njuter av livet...

.
....och en helg med familj och vänner. Så mycket händer och så lite tid över til att sitta här vid datorn och blogga. ;) Hoppas att ni har haft en bra helg och har fått ladda batterierna fulla med energi igen. Mina är fulladdade och hjärtat ler. :)
.
Filmkväll i fredags med söta Josefin och hennes Wille. Tittade på den brasilianska filmen City of Men. Där sitter man med chips, ostbågar, godis och filt i sitt trygga hus och ser hur de unga i Rio de Janeiros värsta slum kämpar för att överleva dagen och kanske, kanske lyckas undkomma gängens klor och skjutvapnens kulor. Det är en film som berör och får en att förfaras, förvånas och/men framför allt får en att insee och uppskatta hur underbart skönt, säkert och lyckosamt man har det.
.
I lördag ivigde vi vår nya lilla altan. Ost, en kittlande god Cava från Brasilien(!) och sällskap av lillebror och svägerska njöt vi av solens sista värmande strålar, sjönk ner bland stora mysiga kuddarna och virade varma filtar okring oss. Det känns att hösten är på antågande, men inget är så skönt som lugna vindstilla sensommardagar.
.
Det är en lycka att ha tid för och starka band till sin familj. Jag förstår hur lyckligt lottad jag är. Blodsband behöver inte betyda vänskap, kärlek och förtroende. Den gör mig ont att se "trasiga" familjer. Jag vet hur det är att ha sin familjs kärlek, stöd och förtroende. Inget kan stötta, värma och leda så mycket som en stark familj. Det är så viktigt att värna om varandra, att ge varandra utrymme och det är viktigt att ha överseende. Man kan inte ta sin familj för givet. Man kan inte förvänta sig att de ska älska dig bara för att ni är släkt. Älska era nära, låt dem få veta hur mycket de betyder för dig och vänta inte till imorgon, gör det idag. När berättade du senast för din mamma, din pappa och dina syskon att du älskar dem? Längesen? Om så ring nu, skicka ett sms, ett vykort, ett mail. Ta inte dina nära för givet! Få dem förstå hur viktiga de är! Skäm bort dem med ömhet, kärlek och tålamod.
.
Kramar till er alla! Ses imorgon igen Sov gott och dröm riktigt härliga drömmar / Mikabella

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vet sedan tidigare att du är jätte duktig med din kamera och att sedan sätta ihop bilderna till ett kollage på detta sätt är en konst för sig.
kramar från oss beundrare

Josefin sa...

Det är så kul att läsa din blogg vännen. Nu när vi inte bor i samma stad och ses så ofta så kan jag ändå gå in och läsa om din dag och dina tankar! Kram på dig från Josefin

Related Posts with Thumbnails