fredag 11 september 2009

Svamplycka...


...Hur vet man att en vän är en riktigt vän? Finns många sett, men en riktigt bra indikation kan vara om vännen avslöjar sitt bästa kantarellställe för dig. Det är ju nästan förbjudet att avslöja sina svampställen. Folk är så hemlighetsfulla och ler bara skadeglatt när de berättar om all 27 liter svamp de hittat.
.

-Var?, frågar man.
-Mhhm jo eh...På vårt ställe..., blir svaret.
-Jaha, var är det då?
-Nej men det säger vi ju inte, men det fanns massor och vi som inte änns har ätit upp alllt vi plockade där förra året. Vi får nog ta och slänga det vi har i frysen., och så ler de igen.
.
Men hallå!
.
Lisa är iaf en riktig vän, en generös, skrattsmittande och varmhjärtad vän. Tack för kantarellerna till omeletten igår. Du är en pärla!

Nu skall jag återgå till min städning. Ville bara blogga ner min lilla hyllning till min vän. :) / Mikabella

3 kommentarer:

NJETT VON PLÄTT sa...

Åh vad jag önskade att jag hade en vän som hittade så mycket kantareller. Jag och syrran håller iförsig tyst om "våra" kantarellställen, men vi hittar också bara max 10 svampar. ;) Njut av svamparna!

Anonym sa...

Var lycklig för en sådan vän. Det är något mysko med svamp. Varför kan man inte tala om sitt svampställe.Vet människor som blivit ovänner för att de tippsat en vän.Kram

Lisa sa...

Delad svamplycka - dubbel glädje :-)

Related Posts with Thumbnails