måndag 28 september 2009

Fest i maten och konstens tecken...


...Efter en ljuvlig hösthelg på Öland är jag nu tillbaka i ett blåsigt Halland. Öland visade sig från sin finaste sida och gav en kall med stjärnklar konstnatt och en solig mysig "åka runt" lördag. Det är alltid härligt att åka till Öland och Skördefesten lockade i år mer folk än tidigare. Det har växt sig till en stor händelse och folk nästan vallfärdar till ön under helgen. Roligt och jag glädjs å alla konstnärer och matproducenters vägnar. På många ställen har det dock gått över från mysigt och pitoreskt till rena turistfällor. Tråkigt. 1000 Loppis skyltar och väldigt många besvikelser. Det verkar inte finnas några regeler eller krav för vad som får kallas loppis. Vissa borde faktiskt skämmas. Det är fult att lura folk.
.
Ölands landskapsrätt, kroppkakor
.
Förutom dess fällor bjuder alltid Öland på vackra upplevelser. Om du ännu inte upplevt Öland som rekommenderar jag verkligen dig ett besök dit. Familjesemester, kompistrip eller romantiskweekend. Öland kan erbjuda det mesta.
.
.
Några av mina och Mr favoritställen:
Hotell Borgholm, bo fint, ät gott.
Vida, vacker byggnad och vacker konst.
Borgholms Slott, stort, spännande och fullt av historia. Missa inte deras ofta väldigt vackra konstutställningar och konserter med både välkända och mindre kända artister.
Alvaret, storslagen och vidsträckt natur. Andas, njut och strosa. Underbart vackert när det under vintertid bildas stora, släta, spegelblanka isar över den karga marken.
.
Öland är fint hela året om och det är absolut ingen nackdel att åka dit vid denna tid på året. man får ön lite för sig själv. Borgholm är kallt och ödsligt, men det finns så mycket mer att se. Naturen i sig är tillräcklig. :) / Mikabella

1 kommentar:

Turid sa...

Nydelige bilder du tar :-)

Related Posts with Thumbnails