torsdag 17 september 2009

Fredagsmysmiddag...

...ja nu är det torsdag igen och imorgon är det fredag, vilket såklart innebär fredagsmys för många. Med mys så menar man ju ofta lite extra gott att äta, men man har kanske inte riktigt tiden att göra något avancerat. Det är lätt att hamna i taco eller pizza- fälla (inget dåligt iof) men visst kan det vara lite mysigt att själv laga till något gott, enkelt och som man kanske kan laga tillsammans? Mitt förslag till denna veckas fredagsmysmiddag är att tända grillen och laga till baconlindade kycklingfiler med grönmögelost. (Du kan se mina tidigare tips här och här) Vill man inte, eller hinner, eller hindras av väder, att grilla går det lika bra att köra dem i ugnen. Tänk på att det krävs varmluftsugn då de saltbakade potatisarna som skall serveras till kycklingen också skall ungsbakas. :)
.
För att slippa göra sås brukar jag ibland fuska och köpa en smaksatt cream fraich. Till denna rätten funkar Arlas Chili och paprika- fraich utmärkt. :) Värm den i kastrull eller helst, servera den kall.
.
Mikabellas baconlindade kyckling med smak av grönmögelost.
.
Räkna med en filé per person
.
Kycklingfilér
En bit grönmögelost
1 paket bacon
Färsk rosmarin eller timjan
Små jämsstora potatisar, ca 4 per person
Olivolja, salt och peppar

Putsa kycklingen och pensla den med olivolja. Lägg en skiva grönmögelost på varje filé och vira sen en skiva bacon runt filén och lägg den med "skarven" nedåt på en oljad ungsfast form eller direkt på grillgallret. Ringla över eller pensal filéerna med olivolja. Tillaga kycklingen på 175 grader och var noga med att få den genomstekt.
.
Saltbakade potatis:
Borsta potatisarna rena. Lägg ett lager havssalt i botten på en ugnsfastform, ca ½ cm djupt. Lägg även ner några kvistar rosmarin eller timjan i saltet. Sätt ner potatisarna i saltet en och en. Baka i ugnen på 175 grader i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och genombakad.

Hoppas att mattipset faller i god jord och att jag har inspirerat till fredagsmysmiddag. Kramar på er. Nu väntar lite stallpyssel och pussande av hästkraken. Han är tyvärr fortfarande lika ynklig och lika halt. / Mikabella

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails