tisdag 3 november 2009

TisdagsTema, belysning...


Vinterruskets värsta fiende, stearinljuset.

... Vind, regn och en grå himmel utan någon antydan till blått. Hösten är här...eller vänta...Det är ju faktiskt november nu! Hösten är slut och vinter står för dörren. Tiden går så snabbt. Förstår inte riktigt vart tiden har tagit vägen. Tyckte att det inte alls var längesen man åt kvällsmat i solnedgången på stranden. Nu är det närmare jul än sommar. Inte mig emot...Jag älskar jul!
.
Temat för veckans TisdagsTema är belysning. Efter massor av solsken och ljusa kvällar måste jag erkänna att längtan efter eldens varma sken har varit lite eferlängtat. Levande ljus och sprankande brasa i kaminen ger ett lugn och en härlig värme. Man får göra det bästa av mörkrets inbrott och överkonsumera i stearin. :)
.
Nu skall jag kila ner i köket och börja pyssla med dagens bak. Rågbröd på surdeg. Aldrig bakat innan så vi får se om mitt "expriment" faller i god jord. Min 5- dagars puttrande surdeg är klar och jag måste erkänna att jag är väldigt spänd på att få smaka av resultatet när brödet är färdigbakat. Kram på er! Ses senare./ Mikabella

5 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej!

Stearinljusets sken är så mysigt, fin bild.

Lycka till med brödet!

Må fint, önskar Irene

Anette sa...

Ja, tänk vad gjorde man utan stearinljus i denna mörka tid. Både mysigt och ljusgivande. /Anette

Marie Höglund sa...

Ett måste denna mörka urriga årstid................levande ljus!

Veronica sa...

Värmeljus i all ära men vanliga stearinljus är nog vackrare =)

Tant Malin sa...

Visst är väl ändå stearinljus bäst??? Nu är det verkligen tid för dem.

Related Posts with Thumbnails