söndag 19 juli 2009

Solsken i blicken och rosor på kind...

Nyplockade och härligt blå/lila.
.
...mors lilla Mikabella har varit i skogen med sin svärmor och plockat blåbär. Mysigt. Trots att vi mest vimsade omring och pratade strunt fick vi snabbt ihop till en paj. Färska bär plockade runt husknuten...Lyx!
.

Mikabellas blåbärspaj.

Blir kanske inte den vackraste och mest bildsköna pajen, men sååå god och enkel. :) Massor av bär, inte för söt och alldeles lagom mycket pajdeg. Knaprigt och gott med grovt hackad mandel på toppen.

Mikabellas blåbärspaj

Pajdeg

  • ½ dl vetemjöl ( jag använde gramhamsmjöl och det funkade utmärkt)
  • 1 dl socker
  • 150 g smör
  • 3dl havregryn
  • 1 näve mandel

5 dl blåbär

Smält smöret i en kastrull och rör i de övriga ingrediensera. Lägg blåbären i en passande pajform. Om bären är väldigt "vattniga" så kan du blanda dem med 1 msk potatismjöl för att binda vätska. "strö" över pajdegen och de grovt hackade mandlarna. Baka pajen i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Servera pajen nygräddad med vaniljglass, vaniljgrädde eller vaniljsås. Mums!

Imorgon väntar jobb, igen...13 timmars pass... Ush...Känner mig lite avig. Har varit sååå trött idag. Är lite slutkörd...Hmmm...Överdos av leende och tjuriga människor... Massor av jobb i veckan och bröllop igår. Det var ett jätte fint bröllop och jag är så glad att jag fick dela deras dag, men jag kände att jag inte var 100% Mikabella...Inte riktigt på topp liksom...Jobbet tar lite på musten ibland och det är så tråkigt när det "smittar" av sig och påverkar privatlivet....Är lite jobbigt att behöva vara så trevlig och tillmötesgående hela dagarna emellanåt. Man blir lite less på att ta "skit" från kunder. Man ger så mycket men får så lite. Vill räcka till, men ibland tar det liksom slut...

Allt blev lite kaos igår. Jag fick ju hoppa in o jobba fast jag skulle vara ledig. Alla planering inför bröllopet gick åt skogen. Jag och Mr var så stressade innan vi skulle ge oss av att vi inte hann fånga varandra på bild. Hoppas att vår vän Billy, som agerade bröllopsfotograf, fick med oss på ett kort eller två. :)

Regnet höll sig borta när det som mest behövdes, bruden var underbart ljuvlig och brudgummen stolt och stilig. Jag grät en skvätt i kyrkan, jag grät en skvätt under talen och jag grät lite till när brudgummen höll sitt tal till bruden. :)

Nu ska jag åka en liten sväng med Mr. Vet inte vart, men det är alltid mysigt att bara vara med honom. :) Ses snart igen! Kramar/ Mikabella

2 kommentarer:

Lisa sa...

Massa peppande kramar skickar jag till dig vännen! Och samtidigt blir jag hiskeligt sugen på blåbärspaj....

Anonym sa...

Åh vilket underbart recept!
Kan allas vår MikaBella dela med sig av receptet på päron och chevrepizzan? Den såg så god ut!

Related Posts with Thumbnails