måndag 2 maj 2011

Morgonstund har guld i mun!...


Godmorgon.

...Vaknar tidigt, matar lilleValentin och ser honom nöjt somna in. Snabbt upp, snöra på träningsskorna, stoppa ner lilla livet i vagnen och ut i den kalla soliga morgonen. Rask takt, ut på landsvägen. Luften är kall och frisk, solen värmer. Jag känner mig så levande. Valentin sover gott i sin vagn. Jag ler, ända in i hjärtat. Våren är här. Längst vägen hälsar mig vitsippor god morgon, björkarnas klargröna nya blad susar i vinden, fåglar kvittrar i varje buske. Tänk om man kunde får börja varje morgon såhär! Håller tummarna. Älskar verkligen tidiga, långa powerwalk promenader! Man känner sig så pigg och uppfriskad efteråt. Hoppas att jag kan få tiden och orken till att göra detta varje dag. Känner verkligen att min kropp behöver det. Viktnedgång och kondition står högt på önskelistan just nu. Att återigen få känna sig vältränad, uthållig och i form. Vilken lycka. Mår så mycket bättre inte bara fysiskt utan även psykiskt när jag är i form. Känner mig mer som mig då. Är så härligt att känna hur kroppen orkar mer och mer och hur det mjuka åter blir fastare. Längtar. 

Att sjunka ner i soffan med havregrynsgröten efter 1,5 timmes pw är den bästa belöningen man kan tänka sig. Valentin får ett liten förmiddagsmål och somnar lugnt in igen. Han ser så avslappnad ut. Tror han gillar den friska luften han också. Kan jag ha sådan tur att han kommer gå med på denna start på dagen i fortsättningen? 


1 kommentar:

Anonym sa...

Oh vad skönt att du kommit igång med powerwalk igen. På våren känner man att det är extra skönt att leva . Fågelsång, vitsippor och en liten Valentin i vagnen och världens bästa man . Vad kan du mer önska dig

Related Posts with Thumbnails