tisdag 22 mars 2011

På G, Foto-Triss...


Säkra tecken på varmare och ljusare tider.

Är många saker på G här just nu. Baby, måleri, bastu/studiobyggnation, kakbak och veckans Foto-Triss. Idag är min första dag som mammaledig. Jag har unnat mig frukost på sängen tillsammans med laptopen och webbtv. Inget mer jobb på skolan nu innan babys ankomst. Bara vara, pyssla, färdigställa, göra sig så redo som man kan. Känns overkliget, men så skönt och väldigt väldigt spännande. Alla längtan och alla funderingar skall snart få sitt slut. Jag njuter av min sista tid som "bara jag" och det känns lite lustigt. Jag skall bli någons mama. Jag skall få ett litet mirkel. Är en underbar tid och jag känner mig så lugn och redo för detta. Det ända som stressar mig lite just nu är att hinna allt. Plötsligt känns huset mer stökigt och smutsigt än någonsin. Jag har inte inhandlat alla saker som baby behöver än. Så många vänner att hinna fika med innan det är dax för en stunds babybubbla. Solen har visat sig hela förmiddagen och belyst vikten av att dammsuga...Hmmm...Kanske man inte skall vara så glad för våren trots allt ;) Kommer jag hinna? Vill så mycket, men en rund stor mage sinkar, jag är trött, men rastlös. Får ta mig i kragen.

För att ytterligare slappna av och släppa stress tog jag mig precis en liten runda i trädgården. Än så länge är det brunt, svart och grått...eller...När jag böjer mig ner och sätter jag mig på huk så kan jag se dem. Små små tecken på vår. Vitt och grönt. Frisk krispig grönt som borrat sig upp ur den leriga marken. Finns det något som ropar mer vår än de första snödropparna? (Skulle isf vara koltrasten som med iver spelar sin melodi i bakgrunden.) 

Ibland måste man våga dra i bromsen. Andas, bara vara i nuet, njuta. Ge sig själv lov att vila och att ta vara på stunden. Jag kommer hinna. Eller hur?

Vad har ni på gång? På G?

Många kramar!  

3 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Så sant. Årets allra första snödroppar visade sig här i Malmö redan i slutet av februari. Alltid lika välkomna.

Janne Helleberg sa...

Fin triss, underbara färger. :)

Beppan sa...

Fina bilder på vårens första blomster!

Spännande att få läsa om det stora som är på G hos dig!!!

Related Posts with Thumbnails