fredag 21 maj 2010

ABCTema, F...


En riktig liten filur

Sol från en klatblå himmel, doften av sand och ljudet av hav. Äntligen! Det har verkligen varit en kall vår, men nu tycks det vända! Eller? Man vet ju aldrig. Skulle inte förvåna mig om det snöade imorgon. Hmm...Nej måste ju tänka positivt :) Duabi har sovit ute två nätter nu och för mig är det ett klart teckan på vår i antågande. Gräset är härligt grönt och luften ljummen om kvällarna.

Äntligen har jag hittat lusten till träning igen! Man måste bara bestämma sig. Har haft svårt att ta mig upp på morgonen, menjag skall verkligen göra en kraft ansträngning och göra slag i saken nu! Måste upp innan jobbet och springa. Måste! Man mår ju så bra efteråt! Jag älskar verkligen att komma ut, att se min omgivning. Jag tränar inte bara, jag upplever!

Man träffar på många roliga individer när man är ute min närmiljö. Nyfikan kor, påflugna får och sällskapssjuka unghästar...In med nästan i kameran, flåsande. Titta, lukta, smaka. De kan inte hejda sig. Äntlig händernårgot roligt! En leksak! Exkat så behandlar det mig, som en leksak. Överlyckliga springer de runt mig. Lite fega, men nyfikenheten vinner och de trängs för att få vara närmast. En liten brun hingst följer mig som en hund. Han leker "1,2,3, röttljus!" med mig. Jag hör hur han smyger bakom mig, men så fort jag vänder mig om står han blickstilla. Så söt och oskyldig. Jag fortsättergå och genast känner jag hans klilla mule i nacken. Han kan bara inte låta bli. En riktig liten filur!


Det bästa med fredag är faktiskt min och mannens joggingtur efter jobbet. Vi ger oss ofta ut på en långrunda tillsammans på kvällen. Är så mysigt! Härligt trötta och nyduschade sjunker vi sedan ner i soffan. Inget dåligt samvete över några chips eller godisbitar här inte!

Glad, skön och mysig fredag på er alla!6 kommentarer:

Rantamor sa...

Va härligt du skriver, jag blir alldeles varm när jag läser. Ni har en bra syn på livet.
Ett livsvekr är verkligen inte nåt hus man bygger och beundrar, ett livsverk är vad just du gör med ditt liv.
Vackra F är min favorit bokstav, finns hur mycket positivt som helst för mig.
På tal om njuta..det gör jag och Rantafar med läs min senaste blogg om du har lust...

Förstod att din blid på F skulle vara ett litet gulligt föl.

Ha en härlig Pingst.

Maria G sa...

Vilken härlig text och din bild den är helt underbar!
Hästar är fina djur, men jag har oerhörd respekt för dom :)
Trevlig helg!

Petunia sa...

Så vakkert i ord og bilder!
Veldig bra ABC innlegg:)

Henny sa...

Sikke et dejligt føl.

HildeS sa...

Nydelig bilde!

TorAa sa...

Fortryllende historie,
og så finte dee hver fredag joger i sammen;)

Related Posts with Thumbnails