torsdag 21 januari 2010

TorsdagsFoto, Tittar ner på något...
När jag en tidig morgon tittade ner från övervåningen fick jag till min stora glädje syn på en ståtlig ungtjur som spatserade förbi. Jag älskar älgar. Det är så enorma, imponerande muskelpaket. Man förstår inte riktigt hur stor en älg faktiskt är och hur massiva de är. Långa ben och en kropp så kompakt och grov. Det enorma huvudet och de stora öronen.

Jag träffade en älg under en ridtur med Dubai en gång. Plötsligt började Dubai andas väldigt intensivt. Han näsborrar vidgades och blev blodröda. Han frustade och frös till is. I samma stund hörde jag ett rejällt bra i skogen 20 meter framför oss och ut kommer en älg. Helt fantastisk. Som tur var stod mitt fullblod still som förstenad. Han frustade till, älgen fick syn på oss och vänd för att gå tillbaka samma väg som han kommit. Det kunde ju lika gärna gått helt åt skogen med skenande häst, galen älg och en panikslagen Mikabella, men som nu blev fallet är det bara en jätte häftig upplevelse. Älgen var så imponerande!

Jag har alltid tjatat om att vilja se älg. Vi har som barn varit väldigt mycket i skog och mark, jag har ridit och spenderat massor av tid i naturen, men inga älgar. Halland är kanske inte det lanskap i Sverige som är direkt känt för älgar, men man tyckte ju ändå att det borde finnans några?

Efter att vi flyttade dit vi bor nu, bara 20 min från centrum, har dock saker förändrats. Nu har jag sett älg många gånger, och på riktigt nära håll. Älgar har sprungit genom vår trädgård (inte så kul med nysådd gräsmatta) , jag har som sagt sett dem i skogen och runt området jag bor i. Älgen på bilden är en av 5 älgar som bor i vår närmiljö. Det är en fjolårskalv, 2008, till en ko som bor i grannskogen. Han har en bror från samma år och 2 nya syskon från 2009. Det är roligt med en levande natur. Tydlig skall här finnas 2 lodjur i trkterna också. Om det är sant är det ju nästan magiskt!

Kram och trevlig torsdag på er allihopa! / Mikabella

9 kommentarer:

Maria sa...

Det var en fin bild du fick på älgen som promenerade förbi nedanför ditt fönster. Det är magnifika djur. Jag var på en älgranch uppe i dalsland förra sommaren och de är enorma när man är så nära dem som man var då. Klappa dem på mulen och matade dem med bananer. Ja, du läste rätt...
Har mött älg en enda gång då jag varit i skogen, men då höll jag inte på och fotade så någon bild finns inte från det mötet.
Ha en bra dag!
/Maria

Pennelina sa...

Underbar upplevelse. Härligt att ha den på bild :-)

Kram

Kerstin sa...

Vilken tur att du både fick se den och hann fota den. Det är ett mäktigt djur och bilden är riktigt fin.
Ha det gott.

cat sa...

Vilken tur att du hann få fram kameran! Cool älg tycker jag:)

AnnaKK sa...

Tänk att kunna fota älgar från huset man bor i... :-) Ja, möjligen lyckas jag också med den saken nångång - har iallafall sett älgspår i snön på gräsmattan en gång. :-) (En gång på 20 år - men iallafall!).

Jättefint foto! :-)

Anonym sa...

Kommer du inte ihåg älgarna som åt våra äpplen i trädgården? att ni inte fick gå ut för älgarna faktiskt var lite berusade av äpplena? Ni skrek på dem och tckte de kunde gå"hem" så att ni kunde gå ut och bygga koja i snön. 08:30 om morgonen....

Rantis sa...

så läckert höst foto...
snyggt fångat genom objektivet!
Dessutom har du en riktigt snygg blogg.....

Lotta sa...

Vilken vacker bild
Den ser nästan ut som oljemålning.
Härligt med fönstret som delar in bilden
Det blir ett sånt fint djup i den av det.
Snyggt jobbat.
Kramizzz / Lotta
Vem skulle inte vilja fota en älg utanför huset.

Anni sa...

Det gäller att ha kameran beredd och med fungerande batterier för att få en så fin bild - snyggt gjort!

Related Posts with Thumbnails