måndag 25 juli 2011

Kladdkaka och regn...


Semesterfika.

...sommaren är kort, och det mesta regnar bort...? Eller? Här i Halland håller regnet sig fast och solen kämpar förgäves för att bryta igenom det grå diset. Är svårt att tro att det ens finns en sol bakom alla moln. Trist. Ja så vad gör man då regniga dagar som dessa? Fikar såklart! För visst kan choklad alltid få en att må lite lite bättre? Jag bjuder idag på en "tillpiffad" variant kladdkaka. Knapriga, rostade hasselnötter i botten och med bitar av kola och choklad som härligt smällter. Sugna? Varsågoda, här kommer mitt recept.


Kladdkaka med kola och hasselnötter
Ugn: 175C

3 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 dl mjöl
150 g smör

2 dl hasselnötter
50 g smör

10 Dumle-kolor

Börja med att finhacka nötterna. Smällt 50 g smör och blanda detta med nötterna. Tryck ut degen i botten av en ungsfast form. Ställ kallt.

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt sedan resten av de torra ingredienserna. Smällt smöret, låt det svalna något och tillsätt sedan även detta. Häll smeten över . Tryck nu ner hackade Dumle-kolor i hela kakan Och grädda den sedan i ugnen på 175C i ca 30 min. Kortare eller lite längre beroende på formens storlek och på hur kladdig du vill ha din kaka.

Kram på er i rusket. Solen kommer snart! jag lovar. Om inte ute så inne. Regn ute, men solsken i hjärtat. :) Hoppas ni tycker om min kaka.


2 kommentarer:

Pennelina sa...

Låter supergott!

Kramar <3<3<3

Anonym sa...

Så fint muggen du köpte sist på Öland passade in på fotot! Ska skicka lite sol till er! Ha en fortsatt fin dag! Kramar från oss till er!

Related Posts with Thumbnails