torsdag 8 juli 2010

Cantuccis med sommarens första lavendel...


...det doftar ljuvligt.
Äntligen har lavendeln vuxit till sig! Ni som brukar kika in här hos mig vet nog redan hur förtjust jag är i lavendel. Den blommig söta smaken får mig att le.  Jag stoppar lavendel i det mesta. Kakor, glass, saft och marmelad. Mmmmm...



Mikabellas lavendeldoftande cantuccis
2 ägg
1 krm salt
3 dl socker
1 tsk bakpulver
6 dl mjöl
2 dl grovt hackad mandel
2-4 msk lavendel
Skalet av 1 citron

Börja med att separat vispa äggvita och salt till vitt skumm. Vispa sedan gulan och sockret fluffigt.
Vänd ner äggvitorna, lavendel och mandel i sockerblandningen. Sikta över mjöl och bakpulver och rör försiktigt ihop till ett inte allt för arbetad deg.

Dela dagen på 3 delar och plata ut dem till tre "limpor" på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 30- 40 min.

Skär kakorna i sneda skivor på ca 2 cm direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem svalna på plåten.

Inte så svårt, men riktigt riktigt gott i sällskap med en kopp espresso på kvällsrundan i trädgården.

Kram på er!



2 kommentarer:

Marie sa...

Mmmmmm. Låter ljuvligt! Måste testas :-)

Anonym sa...

Gjorde efter ditt recept igår i sommarvärmen. De blev alldeles för goda.

Related Posts with Thumbnails