lördag 16 april 2011

Tårtkalas...

Unge herr Valentins tårtkalas.

Dagarna susar förbi. Han äter, han sover, han skiftar mellan att vara Tyranusarus Rex och nallebjörn. Han är så söt. Mamma o pappa försöker hitta en rytm. Inte helt lätt såhär i början. Saker får ta sin lilla tid. Ibland äter han i 2 timmar ibland 10 min, men han äter iaf. Han kurar ihop sig till en liten boll och sover som en liten ängel, rynkar sitt lilla ansikte när magen bubblar. Ja det är mycket som är nytt, både för oss och för honom. Det är inte lätt att vara så liten, och det är inte alltid helt lätt att förstå vad en så liten människa vill. Men en sak vet vi med största säkerhet. Han är vår och vi älskar honom redan ändlöst.

Vi firade såklart hans 1 veckas-dag med hembakad gräddtårta. Huvudpersonen sov sig igenom kalaset, men charmade sina gäster genom att se änglalikt söt ut när han gjorde det. :) Det är lite magiskt med en liten baby.. Man kan ståp och beundra dem i nästan oändlighet...Trots att de inte gör mer än att sova.

Valentins blåbärstårta
Tårtbotten
75g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
saften från ½ citron (för mer citronsmak använd även det rivna skalet)
1 dl mjölk alt. vatten

Smörj och bröa en spännform. Smällt smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, citron och vätskan. Blanda samman och tillsätt sedan smöret.Rör om tills smeten är jämn ochslät. Häll upp smeten i formen och grädda på 175C i ca 40- 45 min.


Själp upp kakan och låt den svalan. Skär den i tre lager.


Lager 1
300 g frysta blåbär och hallon mixas med 1 dl florsocker och bredes på första botten.


Lager 2
Marsankräm


Garnera tårtan genom att klä dem med grädde och hälla 200 g frysta blåbär som blandats med ½ dl socker över tårtan.

Bjud in nära och kära på tårtkalas. Inte behöver man fira så stora saker som en liten Valentins 1 veckas-dag, det går utmärkt att bjuda på tårta bara för att tulpanerna har börjat synas i landen, för att solen lyser, för att du vill skämma bort någon du tykcer om eller för att pigga upp den som behöver lite fjäsk.

Nu vankas här Biff Rydberg och kladdig chokladkaka med rosépeppar. En skön lördagskväll tillsammans som en liten familj. Solen har äntligen tittat fram bakom regnridån och lugnet ligger över huset. Här är skönt att vara. Här är fatikst helt fantastiskt underbart att vara. Jag, Mr och vår lille skatt. Vår Valentin.

Stora kramar till er alla. Hoppas att ni har det bra och att ni ler i hjärtat precis lika mycket som jag gör.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fin dukning för ert tårtkalas. Blåbärstårta med rosor riktigt fint.

Related Posts with Thumbnails