söndag 11 december 2011

Traditioner...Tradition - farmors äppelkusar

...Julen står nu verkligen för dörren. Tänk, redan tredje advent! Visst går det förvånansvärt fort? Är det för att november var så mild? Är det för att jag befinner mig i ett litet baby-fota-jobba-mammaledig-jobbar-bubbla? Jag måste verkligen bromsa mig själv. Sätta ner isdubbarna i gatan. Hålla mina hästar. Det är bara två veckor till jul. Det pirrar faktiskt lite i magen nu. Jag älskar jul! Jag älskar allt runt jul. Pyssel ,mys, mat och kanske viktigast av allt. - traditioner. Jag är sådan som måste sitta på samma plats vid matbordet, som alltid vill att mammas köttbullar skall smaka likadant, att mormors recept på grönkål inte får glömmas. En vanemänniska kanske.

 Jag tycker om när det är som det brukar vara...Ja iaf lite..i alla fall på jul. Man skall äta gröten tidigt, (helst löjligt tidigt eftersom jag inte kan sova längre än 6 pga nyfikenhet och pirr i magen) öppna julklappar hela dagen, laga mat med Kalle Ankas-jul i bakgrunden, (ja gud om man skull sitta vid tv o faktiskt titta på det, nej inte i min familj, vi blandar ljudet av stekande prinskorvar och arapapa pa pa pa pa pa pi api ) Ja våra traditioner är långt ifrån "standard", men vad gör det?! De är våra traditioner, och jag älskar dem!


2 kommentarer:

Pennelina sa...

Julgröten och en lagom stor jultalrik samt ris á la maltan är helig hos oss, men Kalle Anka har fallit bort med tiden... tror det blivit allt för mycket tecknat året runt för det...

Julbordet sprider vi ut under hela december, så vi kan njuta av varje god rätt utan att föräta oss ;-)

Kramar från mig <3<3<3

Anonym sa...

Vilken härlig julstämning jag kom i efter ha läst ditt inlägg!
Kram på dig och jag hoppas din jul blir precis som du skriver!

Related Posts with Thumbnails