Glädje i varje tugga. Len ljummen ost, smak av söta
jordgubbar och kryddor från örtträdgården, apelsin, vanilj och gnutta syra från
vinet. En gratinerad Camembert gör alltid succé på festen. Den är så enkel att
göra och blir väldigt lätt en favorit i repris. Bjud in grannar, vänner familj
eller (varför inte allesammans) på en härlig mingelkväll, skäm bort dem med en
svalkande drink med bas på ett friskt bubblande rosévin, mingla och bjud på en
dessert som får mungiporna att höjas. Liten ansträngning, stort nöje. Vi håller kvar sommarkänslan...Bara lite till...
Räcker till ca 6
personer
1 hel Camemberttårta
1 liter färska jordgubbar
3dl vitt vin
½dl socker
Skal och saft från ½ apelsin
1 kvist färsk rosmarin
1 kvist färsk timjan
1 dl valnötter
Ca 30 g vit choklad
Koka upp vinet tillsammans med de färska örterna och låt
alkoholen koka bort. Häll i sockret och låt det smälta. Rör ner saft och skal
från apelsin. Ta upp örterna. Skiva jordgubbarna tunt och lägg i en stor skål.
Slå över vinblandningen och låt jordgubbarna marineras i minst 2 timmar.
Lägg osten på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över grovt
hackade nötter. Grädda osten på 225C i ca 5-7 minuter. Värm inte osten för länge
så att den inte glider ut.
Lägg upp osten på ett fint serveringsfat. Toppa med
jordgubbarna. Häll över något av marinaden. Dekorera med färska örter,
lavendelblom och grovt riven vit choklad. Servera direkt.
Bellini på
mousserande Rosévin med jordgubbspuré
Ca 6 glas
1 flaska mousserande
rosévin
2 dl frysta jordgubbar
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
Ca 1 msk lavendelblommor
Mixa samman jordgubbar med socker och lavendelblommor.
Lägg en matsked av purén i botten av ett vitvinsglas. Fyll
på med mousserande rosévin.
För att göra drinken alkoholfri kan du använda dig av
mineralvatten och någon centiliter outspädd jordgubbssaft.
Dryck: Rotari Rosé (nr 7701), Mousserande
vin, Rosé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar