Italiensk fastfood
God mat behöver inte ta så lång tid att tillaga. Den behöver
inte innehålla trettiotre olika ingredienser. Idag bjuder jag på en klassisk
italiensk rätt som är lätt att laga till många, men som även passar utmärkt för
en middag för två. Vardag eller fredagsmys, på tumanhand eller delad med hela
familj. Pasta carbonara faller de flesta i smaken. Enkel, snabb och mättande,
utan att för den sakens skull bli tråkig. Om du vill ha en lite ”lättare”
pastasås kan du istället för enbart grädde späda ut och ta hälften mjölk. En
vällagrad smakrik parmesan är ett måste och några varv med pepparkvarnen över
den färdig Carbonaran höjer smakerna.
Pasta Carbonara
4 pers.Ca 400 hg spagetti, gärna färsk pasta
3 dl matlagningsgrädde
4 äggulor
2 dl riven parmesan + lite extra att garnera med
1 paket bacon
Salt och peppar
Koka pastan. Låt den få bli något al dente. Knaperstek under tiden baconet. Låt det rinna av på hushållspapper Häll av vattnet från pastan och ställ tillbaka kastrullen med pastan i på spisen. Häll i grädden, lägg i parmesanen, peppra och salta efter smak och låt koka upp. Sänk till låg värme. Häll i äggulorna och rör om. Pastan skall nu tjockna till och bli krämig. Ta av värmen. Lägg upp carbonaran på ett stort fat, strö över bacon och lite parmesan. Dekorera gärna med färsk basilika. Servera rykande het.
Kram på er!
2 kommentarer:
Nu blev jag hungrig..
4 plus
fuskgrädden drar ner betyget!
;-)
/Råvarufascisten
Skicka en kommentar