fredag 2 april 2010

Fredagsgott...


Cashewnötter med smak av kummin & honung

Jag brukar servera dessa i samband med middagar som ett litet försnacks till champagnen eller ölen. Man kan lätt göra det till en liten plockrätt på en buffé genom att lägga nötterna i glas tillsammans med ungstorkad salami och parmaskinka, bitar av torkad frukt och rotfruktschips.

5dl naturella cashewnötter alt. blandade nötter.

Sätt ugnen på 175 grader. Täcke en plåt med bakplåtspapper.

Smällt ca 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt 2 nypor salt, 1 tsk spiskummin, 1tsk chilli/paprikapulver, 1 rågad matsked honung och rör samman. Vänd ner nötterna och bred sedan ut dem på plåten. Rosta nätterna i ugnen ca 10 min eller tills de börjar få en fin färg. Låt nötterna svalna på plåten. 

Kram på er och god helg.


Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails