söndag 29 maj 2011

Vacker...



...Vad jag är stolt över min mama. Hon är inte bara vacker, hon är klok. Hon älskar mig utan förbehåll och jag finner sådan styrka hos henne. En dag tillsammans fyller mig med lugn, med energi och med kärlek. Hon är en underbar mama och en fantastisk momo. 

Man blir lite extra "mammaig" när man själv blivit mamma. Varför? För att man hos mamma alltid kan få vara barn? Man kan vara lite liten och få erkänna att man är lite trött, att det är en stor omställning att bli mamma. Hon vet ju. Hon har ju själv upplevt förändringen. Man slipper vara så vuxen som man faktiskt är. Man kan släppa alla måsten och bara få vara. Trygg. Hon älskar mig, och hon älskar mitt lilla barn. Hon vill vara med oss fastän vi är lite trött och gnälliga ibland. Hon tar hand om oss, ger mig mat, överöser min son med kärlek. Jag njuter, slappnar av och är lite mindre vuxen för en stund.


Pussa din mamma. Mammor behöver pussar. En pussad mamma ger 1000 pussar åter.


fredag 27 maj 2011

Citroncantuccis...


Kakor till helgen?


...Äntligen fredag! För mig har veckan gått väldigt väldigt fort. Tyckte precis det var måndag. Tiden flyger iväg och jag har inte mer koll på klockan än att jag vet när det gått ungefär 3-4 timmar sedan jag senast ammade lille Valentin. Livet som hemmafru är både härligt och lite vimsigt. Har inte riktigt hittat någon rutin och rytm i vårt nya liv, utan tar var dag som det kommer. Valentin är en underbar liten baby, men ibland kan man bli ganska trött på att han hela tiden vill äta, att han inte vill ligga ensam och sova och att han är vaken mest hela tiden. Man är ju så van vid att ha massor av tid för sig själv. Dagar fyllda av frihet. Att ha en liten baby har verkligen rört om i grytan och min vardag har helt ställts på ända. Men lika nytt som det är lika fantastiskt är det också. Jag älskar verkligen honom. Känner mig stolt och stark när jag tänker på min son, på att jag är hans mamma. Han kräver mn fulla uppmärksamhet och fokus. Stundtals väldigt tröttsamt, men när jag väl får honom att somna och kan sätta mig vid datorn ett kort tag så saknar jag honom. Kan han inte vakna snart? 

Ni som följer min blogg vet nog vid det här laget att mina absoluta kakor att baka är cantuccis. Det är så enkla att baka och så försvinnande goda! Man kan smaksätta dem på många olika sätt och ha olika sorters nötter i. Idag har jag bakat ett omgång smaksatta med citron fyllda av hasselnötter och valnötter. Klassiska cantuccis är smaksatta med citron och alltid med mandlar, men det är roligt att variera sig och det är bara din fantasi som sätter gränser för smaksättningar.

Får se hur länge kakorna får vara kvar i kakburken. Inte särskilt länge om jag känner min käre make rätt. :)

Mikabellas citroncantuccis


2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
Skalet från en hel citron.
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl grovt hackade valnötter
 1 tsk bakpulver
6 dl mjöl.

Börja med att separat vispa äggvita och salt till vitt skum. Vispa sedan gulan och sockret fluffigt i en annan bunke.
Vänd ner äggvitorna, valnötter, hasselnötter citronskal i sockerblandningen. Sikta över mjöl och bakpulver och rör försiktigt ihop till ett inte allt för arbetad deg.
Dela dagen på 3 delar och plata ut dem till tre "limpor" på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 30- 40 min.
Skär kakorna i sneda skivor på ca 2 cm direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem svalna på plåten.

Det är mysigt att överraska sina nära med kakdoft när de kommer hem, inte sant? Nu skall jag börja förbereda kvällens "afterwork" med föräldrarna. Vad kan man hitta på för roligt att äta? Älskar att hitta på saker på fredagen för då känns hela helgen så mycket längre!
 
Stor kram på er! Hoppas att ni får en riktigt trevlig, mysig helg!



torsdag 26 maj 2011

Barnfotografering...




Kärlek.

Små sprattlande fötter, händer som viftar, ögon som glittrar. Han pratar, tittar, ler. Ljuvliga lilla baby. Kan stå och titta på honom och förlora mig i hans ansikte långa stunder. Mitt lilla mirakel. 

Att vara mamma är fortfarande lite overkligt. Att sitta med vårt barn i famnen, se honom njutfullt äta. Han är vår. Overkligt, ofattbart, men ändå så fullt verkligt och så sant. 

Låter kameran klicka. Han vänder på huvudet, Ser på mig. Klick, klick, klick. Jag har fått det ultimata fotoobjektet! Lika bra att vänja dig lilla barn, klick-ljudet är något du kommer få höra många gånger framöver. 

Kramar//


Vill du ha fotografier på ditt/dina barn? Små babys, stora studenter. Varje ålder har sin charm och sina minnen värda att föreviga. 
Välkommen att kontakta mig om du har frågor, funderingar och för en eventuell fotografering.
mikaelawien@hotmail.com

onsdag 25 maj 2011

Saknad...


Saknade

...Erik Valentin Franklin Andersson, morfars namn. 
Därifrån har vår lille skatt fått sitt namn. 
Mannen min mormor älskade. 
Min mormor. Det är så synd att mormor aldrig fick träffa min son. Jag saknar henne. 
Hon hade varit så stolt över mig och över sitt barnbarns barn. 
Ett blått sidenband, runt halsen på den lilla duvan på deras gemensamma gravstenen, är mitt tack och Valentins hälsning.

Jag tror hon är med mig i allt jag gör.
 Jag hör radion spela, jag vet att hon vet hur mycket jag älskade henne.

Vi tar vägen mot stranden
Vi som aldrig setts förr
Att du vågar gå med mig
ifrån trängsel och vin
Det var enkelt för båda
Bara öppna en dörr
Sommarnatten är från -
och med nu din och min
Med en suck rullar vågorna in

Ta mej till havet, och gör mej till kung!
Kung över sommar'n och natten
Sanden är fuktig och kvinnan är ung
Galen av längtan är jag
Dofterna samlas, och luften blir tung
Ta mig till havet och stanna
tills natten blir dag 

Kramar//

tisdag 24 maj 2011

Mitt hjärta smälter!..


Han ler!

Plötsligt händer det! Ena mungipan åker upp, andra följer med. Han ser mig rakt in i ögonen och ler. Inte ett "magknips-leende" utan ett riktigt, planerat leende avsett för mig. Snabbt fram med mobilen för att ta en bild och jag lyckas fånga det lilla miraklet. Han ler!

Det är inte lätt att få alla musklerna i ansiktet att  arbeta tillsammans och få dem att samspela, men jag gör mitt bästa och mamma verkar älska det. När jag ler pussar hon mig, skrattar och jag får all uppmärksamhet jag kan önska. Att vara i centrum är ljuvligt!

Han ler mot mig!

måndag 23 maj 2011

Perfekt liten bil...




En drömbil i miniatyr.

...Min man största dröm är att få äga en Porsche. En liten snabb sportbil med läckra former och massor av attityd. Inte mig emot. En Porsche är väl en perfekt liten bil för en mamma? Undrar om jag får in barnvagnen i bagageutrymmet (som dessutom sitter fram där motorn i vanliga fall sitter)?  Sen får jag ju ytterligare en anledning och sporre till att komma i form. tror nog min rumpa är lite för stor för det lilla baksätet just nu. Ja för om Valentin skall åka med måste ju han sitta fram och mamma blir därför förpassad till baksätet, som i denna lilla sportbil inte är särskillt stort...Hmmm... anpassat för rumpor i en 5-årings storlek snarare än en nybliven mamma Mikabellas. Men jag klagar inte på något vis. Köp en Porsch älskling. Det blir ju en perfekt liten bil att åka till mammaträffar och Ica med... för inte kan man pendla till jobbet i en liten Porsche inte ;) 


fredag 20 maj 2011

Lugn...





...Mitt i allt hittar jag lugn. Ett andetag, en stunds vila. Stannar upp. Ser mig omkring. Andas in, andas ut. sakta, djupt. Ler. Att se sig själv utifrån. Att våga erkänna och se sina brister är lika viktigt som att uppskatta och vårda sina tillgångar. Lätt att klanka ner på mig själv, putta det positiva åt sidan. Kan bättre, mer, kan. Men måste jag? Jag är duktig. Jag kan. Räcker till. Räcker gott och väl. Sträcker på mig. Är stolt. Andas in, andas ut. Inte ha så bråttom. låta tiden ha sin gång. leva nu, spara stunden. Uppskatta mina kunskaper. jag är ju faktiskt duktig. Ibland till och med riktigt duktig. Varje dag är en gåva. Tänk att just jag kan få ha det så bra. Ler. Mitt hjärta är fullt till bredden av kärlek. Jag älskar, jag är älskad. Jag är värd att älska och jag vet om det. Du är värd att älska, jag hoppas du vet om det.


onsdag 18 maj 2011


Solsken


Lycka.

...Solsken. Ett helt hjärta fullt. 

Tänk vad jbra jag har det. Att jag har en egen liten familj! lycka. Mina fina killar. Livet har fått ytterligare en mening. Han är inte stor, men störst är han trots allt, vår lille Valentin. Underbart. Jag är så glad över att få dela detta lilla mirakel med min man. Min kärlek till Mr har blivit starkare, större, djupare. Att dela en del av sig själv med någon annan är verkligen stort. jag känner en samhörighet som bara går att jämföra med sin egen koppling till sina föräldrar. Man är inte längre ensam om att vara Mikabella, det finns en halva till i världen nu. Min lille son. Halv mig och halva Mr.

En sommar full av nya upplevelser, kärlek och spänning står för dörren och jag kan knappt bärga mig. Livet leker. Magen är fylls av fjärilar vid tanken på min lilla familj. De är mina, och de är finast i hela världen.


tisdag 17 maj 2011

Underbara Sofiero...



Ögongodis.

...En bilgalen Mr och en trädgårdsälskande Mikabella måste ju såklart ta med sig lille babyn och bege sig till Helsingborg och Sofiero när det i helgen bjöds på Classic Car utställning. Vi lyckades perfekt med att undvika hagel och ösregn genom att fika i ett växthus och njöt av en strålande sol och massor av vackra bilar. En perfekt liten familjeutflykt. Valentin sov nöjt och skönt i vagnen, vaknade till för att äta lite, titta förundrat på de blanka fälgarna och de hundratals färgsprakande tulpanerna i rabatterna, somnade tryggt om och verkade mycket nöjd med sina föräldrars påhitt.  Rekommenderar varmt en utflykt till Sofiero! Trädgården är så vacker och deras blommande rhododendrondal är magnefik.

Det är verkligen mysigt att vara en liten familj. :)

Kramar på er.


måndag 16 maj 2011

"Lite(n) på höften"-bröd...



Syndigt gott...Nybakt, fortfarande rykande hett, bröd med MASSOR av smör och en gnutta flingsalt...


... ja vad gör man när liten Valentin bestämmer sig för att inte sova när man har tänk baka? Jo man sätter honom i BabyBjörnen och , försöker, baka i alla fall. Det blir lite(n) på höften. Kanske inte blev knådat som det skulle...Jäste lite längre än vad som var tänkt, men men det blev ett "lite slarv"- bröd helt enkelt. Resultatet? Jodå inte alls dåligt. Kanske inte så vackert, kanske inte så lyxigt, men ett bra ljust vardagsbröd med ett rustikt utseende. Om man vill kan man med fördel blanda i färska örter i dagen och forma till brödbullar istället.

Mikabella, och Valentins, "Lite(n) på höften-bröd.

ca 5 dl ljummet vatten
25 g torrjäst
1msk olivolja
1 msk honung
1/2 msk salt
1 liter vetemjöl

Rör samman alla ingredienserna och låt degen bli slät. Täck med handduk och låt jäsa i ca 40 min. Skälp upp degen på mjölta bakbord och snurra den till en ring eller forma till en limpa. Pensam med olivolja och strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare 30 min under duk. Grädda i ugnen på 225C i ca 40 min.

Kramar på er mina vänner. Nu skall jag springa in i duschen. Pappa har tagit med lillen på en liten ärenderunda och jag är ensam hemma! Känns lite konstigt, men kan  inte förneka att en varm lång och ostörd dusch skall bli riktigt skönt. Kanske man skulle lyxa till det med att sminka sig riktigt noggrant, måla naglarna och locka håret också?




söndag 15 maj 2011

Liten assistent...



Sova på jobbet.

...Det låter lite bort ifrån kudden. Guff, gny, ahhhh... Hans lilla fot sticker plötsligt fram. Sträcka lite på sig. Sover vidare. Att hjälpa mamma på jobbet är inte så roligt, mysigt att ligga nära, ja, men det är svårt att hålla ögonen öppna. Mama skapar ett trevligt knapp, knapp- ljud, jag är varm och mätt. Sova lite till, låta mama jobba en stund.


lördag 14 maj 2011

Grönt är skönt...





...Inspirerande, fullt av liv och läskande grönt.

Svarta fingara, gröna land. Just nu är det svårt att inte fotografera landen! Hur långt har våren kommit där ni är?


fredag 13 maj 2011

Fredag!...


Fredag

Det är något speciellt med fredagar. Man slappnar av, får lov att lägga fötterna på soffan och äta en liten skål med godis. kanske har man turen att komma hem till en tänd grill, en iskall Corona och en liten familj som har längtat hela dagen efter att just du skall kliva in genom dörren och annonsera din hemkomst? Även om jag inte jobbar så älskar jag fredagar. Man får lov att vara lite lat, mysa och ha skönaste kläderna på sig hela kvällen framför tv:en? Man får utmana sig själv på en löprunda i skogen för att sedan njuta av en välförtjänt dusch och ett glas vin? Man får laga mat till familjen och se deras glada ansikten stråla och höra deras glada skratt klinga som musik över matbordet? Man får gå en lång härlig promenad hand i hand med den man älskar? Man får ligga helt ensam hemma, ha full makt över fjärrkontrollen och valet av chips? Ensam eller i sällskap med andra, fredagar är som gjorda för mys!

Stora kramar på er mina fina bloggvänner, följare och vänner. Ni förgyller min vardag. Tack för alla era snälla ord, era kommentarer och tiden ni lägger här hos mig. Det värmer! jag önskar er en riktigt mysig fredag och en helg fylld av kärlek, skratt och värme.


torsdag 12 maj 2011

Miss Independent?...


Mina killar. Världens finaste.

...Nej de dagarna är över. Fröken "Självständigt och klarar mig själv" har fått ge vika för Fru "Kan inte vara utan min man och mitt barn". Livet är en bok full av intriger, utmaningar och kapitel. Mitt liv har hitills varit en fantastiskt bok full av spännig och lycka, men jag har nu kommit fram till de kapitel som kommer att påverka mig mest, Jag är mamma till en liten son. Jag är så glad för att du låter mig älska dig. Att du låter mig ge dig av mig själv. Hos dig är jag trygg, hos dig blir jag allt jag vill vara, Tiden rusar förbi, jag kan förlora mig i ditt ansikte i timmar. Dina rörelser, dina andetag, de är så bekanta men ändå så nya. Du har fått mig att blomma inombords. På så kort tid har du fått mig att förstå att det var du som saknades mig. Tack för att du låter mig överösa dig med kärlek, täcka dig i kyssar och ligga när dig och lyssna på dina andetag om natten. Vi är tre nu. Jag, Mr och Valentin. Vilket underbart kapitel i livets bok. Det är med största spänning som vi nu vänder varje blad. Tack till min underbare man som delar denna skatt med mig. Tack för den gåva du låter mig dela med dig. Han är vår och han är perfekt. Han får mig att älska dig än mer. Det är vi, och vi är det mest underbara jag kan tänka mig.


onsdag 11 maj 2011

Färgterapi...


...Visst är det underbart med alla färger som lyser i rabatterna. Man blir så glad och pigg av solen, färgerna och värmen! Långa powerwalk på morgonen när det fortfarande är svalt, lunch på altanen och kvällsmat i orangeriet. Är våren, ja kanske rent av sommaren(!), här nu?

Lille Valentin växer han också. Stor kille nu, 5 veckor gammal. :) Han är inte så stor, men helt perfekt. Liten och näpen. Dessutom luktar han ju så underbart gott! Babylukt måste vara något av det godaste som finns? Kan ligga och bara lukta på honom i långa stunder. Min fina baby.

Nu är det tid för morgonens promenad! Försöker, och har lyckats, komma ut en lång powerwalk varje förmiddag nu. Känns underbart härligt. Har minskat ytterligare 1 kg på vågen. Har en lååång väg kvar till de 50, men är glad för varje gram. Är inspirerad, taggad och motiverad. Känns riktigt bra. Är mycket jobb, men jag har gjort det förr. :)

Kram på er!


tisdag 10 maj 2011

Fikapaus...




Recept på Bullar och kakor

...Nybakade kakor och bullar, fågelsång och solsken. Kan det bli så mycket bättre? Efter lång härlig promenad med nöjt gurglande baby i vagnen ler jag med hela hjärtat. Visst är det lite svårt ibland när han inte är glad, man känner sig lite bortglömd och sömnen är lång ifrån vad den brukar vara, men stunder som dessa gör att allt det tråkiga och lite jobbiga snabbt tynar bort och raderas från minnesbanken. Jag har det bra, riktigt riktigt bra. 


Related Posts with Thumbnails