söndag 31 oktober 2010

FotoTriss, såhär ser det ut där jag är...


Mysigt att jobba hemma. 

 ...just nu. I kontoret med min man. Han jobbar med att sammanställa ett arkitektprojekt till en kund, jag skriver och redigerar bilder. Ute ligger dimman tät och i brasan sprakar en värmade brasa. Mysigt. Snart får vi vä lfundera på vad vi skall äta. Vi är lika duktiga på att försjunka i arbete och glömma vår hunger. Måste erkänna att magen ropar lite efter sushi...Men men...får nog nöja mig mer en tjockpannkaka eller liknande lyx. :)


Kram på er allihopa!

tisdag 26 oktober 2010

En liten fågel...



En kvittrande liten present.

Perfekt tema hos TisdagsTema idag. Ger mig både chansen att visa och tacka för den lilla presenten vag fick av min söta vän Annica i helgen. Den är så fin, den gör mig glad och jag har haft den runt halsen sedan jag fick den. Fina saker gör inte bara gott för utseendet, det gör gott för själen också :) Tack min vän. Du är alltid så varmoch omtänksam. Det är en lycka och en lyx att ha så fina människor omkring sig.



måndag 25 oktober 2010

Sommarens sista värme...






Sommarens sista värme

Ja nu är det verkligen höst. Har regnat hela helgen och man väntades sig inget annat idag. Men tänk vad fel man kan ha. Ute lyser höstlöven gyllene i solen och himlen är blå. Underbart. Det får mer än gärna vara höst om vädret är så här.

Har precis levererat bilderna till sommarens sista brudpar och jag känner mig nöjd och glad med resultatet. Är verkligen mysigt att arbeta med att fånga kärlek. Har fortfarande bröllop kvar att fotografera detta året och det känns underbart! Är nästan lite melankoliskt att året snart är slut. Har fortfarande helger lediga för bokning i år om det skulle vara någon som var intresserad. Det underbara vädret inbjuder till fotografering och jag även bokningsbar för privata porträttfotograferingar.

Har fått många bokningar inför 2011, men har fortfarande helger lediga i min almanacka! Fullbokade månader (lördagar) är maj och juni. Hör gärna av er om ni har frågor och/eller är nyfikna!


Massor massor av kramar!

  



söndag 24 oktober 2010

Inspiration & Kreativitet, frid...



  Frid

...En ljummen sommar kväll. Fälten gungar sakta av en stilla vind. Fåglar kvittar i träden. En svag doften i luften av blomster och fuktig jord. Frid. 


lördag 23 oktober 2010

En liten docka...



...Sockersöt och full av liv. Inte sitter man väl still och smilar när mamma och pappa ber om det. Nej! Runt, upp, ner, under, över. Benen kliar och världen är ju såååå spännande! :)


Nu skall jag snart få god thaimat av mina fina vänner Malin och Kim. Visst är det underbart att kunna gå till sina vänner i myskläder, tofs mitt på huvudet och utan antydantill smink. Sjunka ner i en skön soffa, få en mysig 3 åring i knät och många glada skratt? Ben n Jerry glassen skall ätas till efterrätt och jag skulle inte bli förvånad om killarna försvinner med en öl eller två in i bastun.

Massor av kramar på er! Hoppas att ni får en riktigt riktigt bra lördagskväll.


...

fredag 22 oktober 2010

Sensommardröm...


...Känns så roligt när man får skriva mailet som berättar att bilderna är klara. Pirrar alltid lite i magen och man är nervös över vad brudparet skall tycka. Hoppas, hoppas att de är nöjda.
Älskar verkligen mitt jobb!


torsdag 21 oktober 2010

Nu är det vinter!...





...Har precis stört haglat här i Halland. Bitande iskallt på morgonen med frost och riktig köld. Brrrr....Då är det väl bara att leta upp handskarna, raggsockorna och mössan. Hur har ni det i övriga Sverige? Hörde skvaller om snö...

Tur att jag har syslöjd...kanske man skulle sno ihop en mössa?



onsdag 20 oktober 2010

Grattis på födelsedagen!...




...Idag fyller min fine lillbror 28 år.

Tänk vad stor han är. Känns ju som om de fortfarande är 17 och bor hemma. Man hinner inte riktigt med ibland.

Pratade med min bror innan idag och då var han i fullt bestyr med att ordningställa inför kvällens födelsedagsfirande. Två franska chokladkakor skulle plockas fram ur frysen och cheesecake stod på tur. Vilket kalas. Är så stolt över min bror. Han fixar och trixar alltid. Bakar och lagar mat. En duktig kock och en utmärk bagare.

För inte så längesen flyttade min bror till en annan ort för att börja studera. Visst är det konstigt hur mycket man kan sakna någon när det inte längre bor i samma stad. Känns som om avståndet blir lika stort som saknaden. Men som tur är så är det inte så lång borta och han kommer hem redan till helgen. Då skall vi fira honom med middag och pussar.
Hoppas att du får en riktigt riktigt dag min fine Jonathan. Älskar dig.


tisdag 19 oktober 2010

Ljudliga höst...



Ett nytt projekt i höstmörkret?

Sitta inomhus med en kopp the. Färdigställa och påbörja nya projekt. Hösten är här och äntligen kan man utan dåligt samvete få förlora sig i sina hobbys och i sitt arbete. Jag var förbi min lillebrors studio för ett tag sen och blev väldigt inspirerad. Önskar så att jag hade en bättre sångröst. Skulle verkligen vilja förlora mig i sången, sittandes i en stor mysig kofta och bara njuta av nuet och min kreativitet. Studions ruffhet och intima känsla gör sig så perfekt mot höstmörkret utanför.

Det är alltid en mysig känsla i min lillebrors studio. Härliga retro mikrofoner blandas med nyaste utrustningen. Mysigaste ljudproducenten Simon rattar spakarna och fångar med perfektionism era toner.

Går ni i inspelningstankar? Solist eller grupp? Möhippa, svensexa? Instumentalt eller sång? Spelare ingen roll. Jag lovar att Kingtape studios kommer göra er nöjda! Två härliga killar sköter denna lilla studio i centrala Falkenberg. En studio som pyser av härlig atmosfär och av possitivitet. Kan det bli bättre?

Mer info hittar ni på Kingtapes hemsida.



söndag 17 oktober 2010

Många bollar i luften...



Den pefekta helgsysslan, golf. Motion, luft och umgänge.

 ...Två dagar med härlig höst/vinter golf. Krispig, kall luft i lungorna och en värmande sol i ansiktet. Underbart. Att sen spelet har gått väldigt väldigt bra gör inte saken sämre.

Har tack vare min man verkligen fastnat för golfen. Han var en aktiv, duktig golfspelare när vi träffades, och eftersom jag gärna är utomhus och går följde jag så klart med honom ut på golfrundor. Nyfiken som man dessutom är (och inte helt främmande för utmaningar) var jag ju tvungen att låna en klubba och slå några bollar. Swisch sa det, bollen flög i en perfekt bana och jag var fast.

Nu skall jag sätta mig ner med bilderna från de senaste bröllopen och försöka fördigställa. En kopp varmt the jämte mig, Mr mitt emot och Christer i P3. En fin avslutning på en härlig helg full av god mat, underbara vänner och fantastiskt väder.

Kram på er!


lördag 16 oktober 2010

Timmar flyger förbi...



...Jag förstår inte var all tid tar vägen! Har inte hunnit blogga på en vecka! vad är detta! Förlåt- Hoppas att ni trors detta har uppskattat min blogg. Skäms lite. Vill ju så gärna blogga, men jag lever i ett litet vakum just nu. :) inget otrevligt alls, snararae bara tidskrävande. Fotograferingar, skolvikarierade och vernissage. Allt om vartannnat. Underbart, inspirerande och härligt! Väldigt mycket possitv energi i luften just nu.

Min vernissage i torsdags var verkligen så lyckad jag bara kunde önska! Tavlor sålda,massor av possitiv feedabck och många fina vänner, bekanta och nya ansiktet som dök upp. Jag är både tacksam och lycklig. 

Ni som är nyfikna på min utställning kan fram till december se den på Laurentiuskliniken i Falkeberg. Läkare och galleriansvarig Lars Lingetun önskar er hjärligt välkomna in under klinikens öppettider.  


MIna dagar har jag annars tillbringat som fröken i en fjärdeklass de senaste två veckorna. Omtumlande, livligt och spännande. All energi, alla hyss, allt från bråk till kramar, hårda ord och mys har blandats i en härligt kompott och jag måste erkänna att jag kommer sakna de små kidsen en aning. :) Nu väntar istället rollen som syslöjd/bildlärare i en vecka. Kan ju blir spännande det också om man säger så....Nålar, pensalr, limpistoler, saxar och vildsinta symaskiner blandat med barn och ungdomar i ålder 10- 15...Hmmmm...Håll i hatten! Mern men, som allt annat kommer det nog gå bra det också. Vad är livet utan utmaningar? :)

Nu skall jag dra mig in till staden, målarfärg till sovrummet, silikon till något byggprodjekt och reklamamtion av mobil står på listan. Sen väntar en golfrunda i det härliga höstvädret! Har ju som mål att komma under 30 i hcp denna säsong...just nu ligger jag på just 30.0...

Massor massor av kramar! Skall bättra mig!! Saknar ju er!


söndag 10 oktober 2010

Vackert...


...löven prasslar, orange, guldgult och grönt. Solen silas in genom lövverket.
Underbart väder för fotografering.

Visst är du är vacker Johanna.

Kram



lördag 9 oktober 2010

En härlig lördag..


Ja nu är hösten här. Utemöblerna är flyttade upp i orangeriet. Efter en härlig dag i det friska vädret kryper jag upp i en av fotöljerna. I köket puttrar rödvinssåsen, hasselbackspotatisen är i ugnen och oxfilén väntar på att stekas. Rött mustigt vin, goda vänners sällskap och en sprakande eld i braskaminen är väl ett utmärkt sätt att hälsa hösten välkommen på? Solnedgången färgar himlen orange och rosa, ett storslaget skådespel. Jag skall snart gå ner i köket och fortsätta med maten...

Kram på er och välkommen hösten.


Related Posts with Thumbnails