söndag 28 juni 2009

10 timmar idag...


The Big Apple
.

...10 imorgon, minst 10 på måndag o lika mycket på tisdag...Kommer nog inte hinna skriva så mycket de kommande dagarna..När man väl är på jobbet kan man ju liksom lika gärna jobba. ;)

Nej nu är det dax att krypa i säng. I natt ska jag drömma om vackra saker, saker jag gillar och ställen jag skulle vilja vara på istället för mitt lite halvslitiga jobb imorgon :). Hmmm typ Miami eller New York hade varit en aningens mysigare och mer intressant
.


Dounuts...Miami...Nice :)

.
Kram på er. Hoppas att ni har haft en riktigt bra dag i solen mina vänner! Sov gott! / Mikabella.

fredag 26 juni 2009

Ingen häst till hamburgare idag heller...

...Nä..Blir ingen Mc Dubai på menyn hos McDonald..Nej verkligen INTE!...Han är ju världens bästa häst!
.
Jag älskar att rida. Ja det är såååå roligt! Iaf när det går bra...Hmmm..Var inte lika positiv här om dagen, men min kärlek för lille brunte har mycket överseende och jag kan aldrig vara arg särskilt länge...När jag hade hoppat tidigare i veckan ville jag verkligen slå mig själv på käften och sälja Dubai till en ridskola efteråt, men idag var allt som bortblåst! Min häst är (återigen) bäst!
.
Han var lyhörd, mjuk och följsam. Frustade nöjt och verkade tycka att det här med dressyr faktiskt är riktigt okej. :) Härligt. All hans trötthet och tjurighet som jag upplevde när vi hoppade var som bortblåst, stissigheten från uteritten i onsdagas hade förvandlats till pigga alerta hovar och envisheten hade blivit till samarbets vilja. Jag är ju inte direkt någon stjärnryttare, men jag kände att saker klickade, att jag kom dit jag ville och att han lyssnade på mig. Jag har börjat utvecklas och jag börjar få lite koll på det här med att rida :)
.
Nu ska jag förbereda mig för kvällen aktivitet....Shopping i Ullared! Gekås! :) När vi gifte oss förra året ( vi har snart 1-årig bröllopsdag!!) ordnade vårt värdpar så att vi under det komande året varje månad skulle få olika "uppdrag" utförda av våra bröllopsgäster. Allt från att tvätta bilen, bjuda oss på PopQuiz, tvätta våra fönster och klippa gräset.
.

Denna månaden har turen kommit till våra fina vänner Jessica och Pontus att utföra sitt mission Shopping på Gekås med efterföljande middag på lokala restaurangen (som råkar vara min tillfälliga arbetsplats...). Jag har bara kommit på två saker att köpa på Gekås. Ett nättäcke till Dubai, för att skydda honom mot alla dumma bliningar och knott, och så ska jag köpa sockar till Mr. :) Ser fram emot eftermiddagen och kvällen då jag vet att i goda vänners lag bli allting roligt! Så afterwork utan att jag har jobbat och mys med fina vänner står på dagens agenda. En väldigt trevlig fredag med andra ord :)
.
.
En glad jag på Dubai, världens bästaste häst..Iaf idag ;)
.
Massor av kramar från en väldigt glad liten jag./ Mikabella.

torsdag 25 juni 2009

Lill-lördag på en torsdag...

.
...Javisst! Idag har jag lite "lördag", eller rättare sagt lite egomyslyx-time! Har precis kommit hem från morgonens löprunda med favorit musiken spelandes i öronen. Music Soulchild, Ne-Yo och Usher. Skall snart slänga mig i duschen, träffa Mr på stan och äta lunch, shoppa en fin klänning till ett kommande bröllop och sen....Massage! Mmmmmm...Efter ompyssling skall jag ut till en golfbana för sommarfest med Mr jobb. Inte så tråkig dag va? ;) Dagen har börjat så bra och jag känner på mig att det inte kommer bli sämre...Sitter här och ler. Åh vad skönt det är att träna...
.
Att svettas, känna hur musklerna bankar och hur hjärtat slår hårt..Är det lyx det undrar kanske ni!? Jaaaaaaaaaaaa! Jag har en kropp som fungerar, en kropp som inte är i toptrim, men en kropp som funkar och lyder. Ben och knän som håller för löpning, en skalle som är tillräcklig envis och starka vader som gillar att arbeta. Det är lyx för mig att tidig morgon kunna gå upp, snöra på mig löparskorna, ta på mig mina nya träningskläder och att ge mig ut. Tänk vad många det är som vill men faktiskt inte kan! Tänk vad många som borde men inte gör det. Kan man så tycker jag man ska! Man skall utnyttja styrkan, kraften och energin man har! Imorgon kanske den är borta!! Man skall utnyttja möjligheten till att röra sig obehindrat och njuta av det faktum att man har en kropp som är hel och funktionell! Jag njuter av min kropp, att den är hel och att jag kan springa, träna, röra mig. Ensam med peppande musik i min Ipod. Friheten och känsla av självkontroll, självförtroende och styrka. Ja jag njuter!
.
.
Sprang en härlig utmanande runda i skogen. Först upp, upp, upp. rumpmusklerna fick arbeta på riktigt bra och vaderna fick en välförtjänt dos. Väl uppe på "berget" kunde jag kika ut över havet genom träden. Känna den friska svalkande vinden, andas, en snabb stretch.
.
Sen bar det tvärt nerför. Stockar, stenar, rötter och bromsa, öka, minska, hoppa, ducka. Så roligt! Man känner inte hur trött man blir, man måste koncentrera sig på att hålla balansen, att parera för kvistar och förrädiska rötter. Väl nere igen, när marken planar ut och blir slät känner man pulsen. Oj! Linnet är genomblött, jag andas, benen jobba på, andas in, andas ut. Inte flås, inte ge upp...Lite till, lite mer.
.
Jag önskar så att jag kan inspirera några av er som inte tränar till att börja. Ni behöver inte springa! Rör er bara! Njut av era kroppars rörlighet. Gör det du kan! Gå, njut, simma, klättra, styrketräna, ja gör det du kan och tycker är roligt! Ja...jag vet...ALLT är lite jobbigt i början, JAG BLIR VÄLDIGT LÄTT EN SOFFPOTATIS JAG OXÅ! Jag är ingen galen hurtbulle utan en tjej som har gett sig tusan på att röra på mig. En tjej som har gjort en vana av morgonpromenad, att rida varje dag och att cykla, vandra och aldrig säga nej till en utflykt. :) Det tar lite tid att göra något till en vana, men med lite beslutsamhet och lite tjurskalle så går det!
.
Svårt att motivera sig? Den vanligaste anledningen till att börja motionera är ju att man vill gå ner i vikt. Jätte bra, men om man är nöjd som det är då? Se då andra fördelar, mer energi, starkare hjärta, starkare muskler som hjälper dig både nu och när du bli äldre (svårt att tro att man skall bli äldre, men tyvärr är det ju så...) mindre ont i rygg, huvud, jag lovar att du komma känna dig gladare, mer positiv, starkare och framför allt...STOLT över dig själv! ALLA mår bra av att träna, av att röra på sig, av att utmana sig själv.
.
Jag äter vad jag vill, jag njuter av vin och grädde. Jag tränar för att bibehålla min form, för att utmana mig själv och för att må bra. Jag går inte på gym, jag lägger inga stora pengar på något hälsocenter och jag behöver inte ställa upp i maraton eller tävlingar. Jag tränar för mig och jag utnyttjar den fina naturen omkring mig och min egen kropp som vikt och motstånd. Jag är ledsen, men det finns tyvärr inga undaflykter eller dåliga ursäkter som riktigt håller. Utgå från dig själv. Vad klarar jag av, hur kan jag röra mig, hur kan jag bli starkare? Träna för din egen skulle. Bara du känner dina förutsättningar och din egen kropp. Kom igen. Let go! ;)
.
Kramar på er. Hoppas att ni har möjlighet att njuta av det fina vädret! / Mikabella

onsdag 24 juni 2009

Sommar, sol och grill...

...Nu ÄR det sommar! Iaf denna veckan :)
Skulle inte
förvåna mig om det haglar på måndag. Är väl lite av charmen med Sverige? Just det där att det kan vara 27 grader varmt ena dagen o 2 dagar senare hagla och var 5 grader?! Man får ta vara på de soliga dagarna man får! Ut! Cykla, sola, grilla, umgås, äta glass och sitt ute på altanen med ett glas vin lång in på natten och bara mys. (Även om man jobbar dagen efter!).
.
En annan sak med som är så härlig med svensk sommar är ljuset! Det bli ju liksom aldrig riktigt mörkt. Var i världen förutom här uppe i nord är det så? Alltid när man är utomlands tycker jag man alltid blir lika överraskad av den plötsliga och totala mörkret på kvällen. Ja redan kl 18 kan det ju vara mörk. Konstigt. :) Att det är ljust när man cyklar hem från en utekväll på stan kl 4 på morgonen, är ju helt underbart! Sommar, sommar, sommar! Diset, ljuset, daggen och de små fåglarna som sakta har börjat vakna.
.
Igår var en sån där dag som man önskar att man kunde få dela med sig av! Skulle vilja klona min dag och ge bort den i present till er alla :) Red en tidig barbackarunda på min fina häst, åt frukost på altanen, hittade (o började lusläsa) en ny bok, solade, solade, solade, gick in, lade kycklingfiler i marinad, gick ut igen, solade, tog ett glas kallt vitt vin, läste, solade...Mmmmmm vardagslyx! Tänk att man kan få ha det så bra :) Mr kom hem och jag satte igång med kvällen grillning.
.






















Sommar på en tallrik. :)
.
Skrubbade små söta nypotatisar, lade dem i en ungsform på en bädd av grovkornigt salt, färsk rosmarin, vitlök och timjan. Bakade dem i ugnen på 200 grader i ca 45 min.
.
Marinerade mina 3 kycklingfiler i olivolja, vinäger, 1 msk honung, juicen från en halv lime, 1 tsk kanel, 1 tsk kummin, lite chilli, salt och peppar. Lät dem ligga i säkert 3 timmar och köttet blev så mört och saftigt. Limen hjälper till att möra köttet. Lindade kycklingfilerna i parmaskinka och skickade dem vidare till Mr som skötte grillandet.
.
Gott rött vin, en enkel sallad med bara ruccola och cocktailtomater, nybakat pizzabröd och cream fraich till sås blev strålande kompanjoner till den smakrika kycklingen och de små salta örtdoftande potatisarna.
.
Satt i kvällssolen på altanen, pratade, åt, skrattade och njöt av varandras sällskap. Mr är min bästis. Vi kommer aldrig att få slut på samtalsämnen och saker att diskutera Vi är så olika, men ändå så lika. :) Jag är lyckligt lottad.
.
Tänker ni på det ibland? Hur lyckligt lottade ni kanske är? Ibland kan ju livet verka lite slentriant och menlöst, och det är väl helt ok, (man kan inte vara på toppe hela tiden) om man har möjligheten och viljan att rycka upp sig ifrån de negativa känslorna och se ljusare på sin vardag och sin situation. Att kunna se det lilla i det stora. Du är friskt, du har tak över huvudet och du dricker ett glas rött vin från andra sidan jorden....Va?! Det är LYX! Ja det är det faktiskt. En sån enkel sak som att kunna dricka vin en tisdag, att Ica butiken tillhandahåller i stort sätt allt du kan önska i matväg, att kunna "slösa" en dag på att sola...Ja lyx är väl inget överdrivet ord direkt. :)
.
Så pussa era nära en gång extra, tacka din lokala Icahandlare för tillgången av mat, dansa till din favoritlåt nästa gång den spelas på radio, våga berätta ett dåligt skämt och bjud dina vänner på gott att äta och dricka mitt i veckan! Njut av varje dag och låt det dåliga dagarna bli en påminnelse om hur bra ditt liv kanske egentligen är. :)
.
Nu ska jag åka till stranden med min lilla mama. Att vara på stranden med mama måste vara något av det mysigaste och bästa jag vet. Inte bara det att hon är gullig, rolig och snäll...Hon har väskan fyllda av godsaker som the, kaffe, tidningar och inte m inst av allt....Limpsmörgås med ost och lökkorv! Mmmmmm...I LOVE SUMMER!/ Mikabella



tisdag 23 juni 2009

Sola, sola, sola...

.





















.
...sola, sola, sola....Ja vad annars ska man göra dagar som dessa?! Är lite svårt att se vad jag skriver för solen lyser för starkt och jag ser inget på min lilla skärm. ;) Får återkomma ikväll.
.
Är ni lediga? Vad bubblans gör ni inne?! Ut med er! Ni stackare som jobbar...LOVA att unna dig en glass i solen på lunchen! :) Jag lovar att sola lite åt er oxå. Åhhh vad jag älskar att bo i hus och att bo 700 m från havet :) Happy, happy, joy, joy! / Mikabella

Ps....Läste precis mitt inlägg och jag får be om förlåtelse om ni tycker jag låter lite spänd (stöddig för er som inte är halläningar) ;)...Vill ju inte retas med er, men denna veckan kan jag inte direkt påstå att mitt liv känns särskilt jobbigt...Önskar att ni alla kunde får vara lediga som jag och äta glass i stora lass, lyssa på mysig ljudbok och slumra i solen! Håller mina tummar stenhårt på att vädret skall hålla i sig HELA sommaren så att alla får en chans att njuta! Ds.

måndag 22 juni 2009

Fritid...


"-Haha! Jag har fått av mig min fjantiga grimma! Nu ska den dö! Snälla Zindy undrar om man kanske kan får hjälpa till?" :)

...Ja FRI tid. Härligt ord. Man är liksom fri till att göra vad man vill :) Som idag t.ex. :) Började dagen med att springa/powerwalka hem till mina föräldrar, uppe tidigt för att unvika att det skulle bli för hett. Var varmt iaf. Härliga, underbara sommar!
.
Tänk att man tyckte det var på gränsen till för varmt kl 08.00 på mogonen! Sen har jag solat på stranden med mama, myst lite till i solen hemma på altanen och nu sitter jag och väntar på att Mr ska komma hem. Får rida senare ikväll när det har svalnat lite. Visst är det fint?! Sommar, sommar, sommar! Synd att det inte är Allsång på Skansen ikväll. Hade liksom passat perfekt ihop med alla mina sommarkänslor och satt pricken över i :)
.
Längtar lite efter Dubai...Red lektion igår och jag hittar fler och fler "knappar". Känns såååå roligt och det börjar gå riktigt bra för oss :). Vill rida hela tiden och jag kan knappt sluta prata om hur duktig och fin han är. Jag vet att jag är nördig med min häst och så...Kan inte hjälpa det...han är ju liksom min finaste "sak". Jag babblar på och lovprisar honom. -Dubbi gjorde så, Dubbi gjorde si...Åh han är så söt när han gör så..Bla bla bla... Min svärmor skrev till mig att hon tyckte det verkade som om han var mitt livs stora kärlek...Det är han...Han väger ju faktiskt närmare 600 kg så där ligger Mr i underläge ;)...
.
Skämt å sido...Jag tycker faktiskt väldigt mycket om min häst. Jag tycker t.o.m om honom när han är som mest besvärlig (vilket kan vara ganska rejällt besvärlig). Jag har sedan några år tillbaka bara sett det som en dröm att ha en egen häst igen, att alls ha en häst som är vettig att rida på. Har ridit på ridskolan i 4 år bara för att få vara i närheten av hästar, men inte kännt att jag har utvecklats i den fart jag ville...Jag hade gett upp och struntade i hela "hästgrejen" då min söta vän Madicken ringde och frågade om jag inte vill bli fodervärd åt hennes lillasysters engelska fullblod....Jag trodde jag drömde..Dubai...Min? Får jag ha honom helt själv? Den fina hästen?! Tror fortfarande att jag drömmer ibland...Vill inte vakna...
.
Jag vill "lära" mig att rida i vuxen ålder. Har alltid ridit, men nu vill jag bli duktig på riktigt. Jag jag kan sitta kvar i de flesta situationer, jag är orädd och jag ger mig inte, men jag har liksom aldrig varit en "stilryttare" Nu vill jag ha en bra sits, jag vill lära mig mer ingående hur jag formar, rider och arbetar min häst. Dubai har hjälp mig MASSOR. Han är stor, men inte för stor. Han är envis, men inte för envis. Han ger mig en utmaning och han ger mig lön för mödan. Vi har börjat bli ett team nu. Vi kivas inte lika mycket och vi börjar förstå varandra. Jag börjar faktiskt tro att jag kan. Ja....Jag tror faktiskt jag kan rida, och det är ingen liten sak för en envis självmisströstande tjej som mig. ;)
.
Nu hör jag hur Mr bil rullar in på uppfarten! Nu ska han bli pussad! :)/ Mikabella

söndag 21 juni 2009

Pustar ut...



















.
...Andas....ha det bra...må bra...Härligt, att få sitta i en skön stol på altanen och blogga., Solen lyser och värmer mina bara ben, Mr lägger förnöjt sten och jag får lov att vara sitta här och ha det bra! :) Efter en strålande midsommar helg, den bästa på många år faktiskt, njuter jag av en stunds lugn. Har de senaste året iof haft väldigt trevliga midsommrar, men i år var det riktigt bra. Hade inga förväntnigar och var avig iställd till vädret. Kanske bra, för allt blev en underbart trevlig överraskning. Vädret var ju faktiskt helt ok (med tanke på att man trodde att det skulle regna precis hela dagen) maten blev utmärkt, min familj var glad och lycklig och de 3 gästerna vi hade till kvällen grillning bjöd ett ypperligt festhumör och klackarna var minst sagt i taket. Härligt!! Var länge sen jag skrattade och dansade så mycket samtidigt. :) Tack Kim, Malin och Jim! U rock my world ;)
.












Crocket i höga klackar? Finaste crocketspelet, ärvt från Mr´s farfar.
.
Ett digert bord med allt från grissini till matjesill, rostbiff och parmaskinka. Vi lekte lekar, skrattade, OP tog slut (!) och alla var glada. Jag njuter. Jag älskar att bjuda på fest, att ge folk mat, att se dem nöjda och avslappnade. Yes! Crocket i trädgården, (ja solen lös!), glada miner och massor av skratt.
.
Kvällens middag med min moule som förrätt, och grillad hälleflundra till huvudrätt var SUPERB! Oj oj oj! Tjocka skivor hälleflundra pensaldes med olivolja och fick ett stänk svartpeppar och salt över sig för att sedan grillas. Såsen som jag gjorde på fonden från musslorna blev ljuvlig, (tallsatte bara lite chilli och honung, grädde och redde av den) och de smörslungade potatisarna smällte i munnen. Efterrätten? Italienska glassen från Riccardos....Mmmmm....
.
I love Spotify! Datorn kopplad till stereon, låtar man inte kunde stå still till och dans, dans, dans fram till långt över småtimmarna :) Så var inte rädd för att dansa, le och krama era vänner lite extra så fort ni får chansen. :) Hjärtat ler och man får ett sig ett "gratis" träningspass på kuppen ;) Vad vore livet utan goda vänner?!
.
Så mina vänner, är sommaren här nu? Idag känns det lite som det. Det är nu det "gotta" börjar. Sol, stand, ljudböcker och sand överallt. Kom igen sommaren, jag är redo! :)
.
Massor av kramar till er allihopa. Glad sommar och glass i stora lass. Nu cyklar jag och Mr ner till fina Ocean och tar oss ett glas vin i solen. Ja, livet är bra rättvist :) / Mikabella

torsdag 18 juni 2009

Grissinis till midsommar...
















...Japp nu har jag bakat igen. :) Grissinis med rosmarin och flingsalt. Inte helt illa va? Smakrika, härligt knapriga och perfekta att servera som tilltug innan och efter maten. Kanske inte det mest svenska, men jag gillar att blanda upp mitt midsommarbord med mat från olika länder och med olika smaker. Jag tycker inte att just midsommar maten är den mest spännande och att buffen behöver en liten "kick". Jo då jag skall ha traditionell mat som sill oxå, men det kan ju inte skada med lite extra krydda :)

.


Grissini med rosmarin
Ca 60 st

50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
2 äggvitor
3 dl ljummet vatten
ca 1 liter mjöl
1 liten näve färsk hackad rosmarin
.
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med salt, socker och lite av det ljummna vattnet. Häll sedan i oljan, rosmarinen, de lätt vispade äggvitorna ochoch resten av vattnet. Rör om och blanda efter hand ner nästan allt av mjölet.
.
Arbeta ihop degen. Tillsätt resten av mjölet, men absolut inte mer än nödvändigt. Jäs degen under handduk i ca 1½ timme.
.
Värm ugnen till 175C. Knåda degen kraftigt och dela den i 5 delar. Dela sedan varje del i 12 småbitar. Rulla ut bitarna till riktigt smala stänger, ungefär som blyertspennor. Om du inte har varmluftsugn, så låt hälften av degen vila i kylskåpet under tiden du bakar ut och gräddare den första hälften.
.
Pensal pinnarna med vatten och strö över flingsalt. Grädda i ugnen i ca 30 min. Du ser när pinnarana får fin gyllene färg. Låt den svalna på plåtarna utan handduk. Förvara dina grissini i en tät burk.

.
Vad skall jag mer ha på bordet då? Gillar ju inte sill själv, men ser det ändå som ett måste. Skall göra små snittar på kavring med gubbröra och någon mer sorts sill får vi ju ha. Jordgubbar, nypotatis med dill och snappsen är ju självskrivna på lunchbordet. Sen blir det västerbottenostpaj, nybakta grahamsbullar, olika ostar, sallad, små kryddiga köttbullar och korvar. Mmm blir nog bra.
.
Till kvällens grillning funderar jag på marulk, smörslungade nypotatisar och en kall örtsås. Till efterätt bli det glass. Inte vilken glass som helst, italiensk glass! Mmmmm jag älskar italiensk glass. Som en blandning av sortbet och gräddglass. Smakrik, krämig och vacker. Vi köper glassen hos Riccardo på vackra Möllegård utanför Halmstad. Längtar redan efter att få smaka!
.
Tror det kommer bli en bra midsommar, trots hotande regnmoln och orkanvindar. men men...Regn och ostadigt väder hör väl till på midsommar?
.
Jag önskar er riktigt bra dag och lycka till med all planering och matlagning inför morgondagen. Ser ni också solen nu? Heja vinden som blåser bort alla dumma moln! Håller tummarna för att det ser likadant ut imorgon :) Kram kram! / Mikabella

onsdag 17 juni 2009

Ååå... Det var vondt det... Har aldri hatt så vondt før. Att det går ann å ha det så vondt a!










...Ni har väl inte missat Flåklypa Grand Prix?! Om så måste det bli ändring på detta! Flåklypa Grand Prix är en underbar lite film om 3 vänners kamp om att bygga den snabbast bilen och vinna pengar i ett formell1 race, så att de kan betala sina räkningar och på så sätt få behålla sin cyklereparationsverkstad och blompinnefabrik. Det är en norsk animerad "dockfilm" fylld av värme, ljuvlig humor ochh massor av fantasi och leenden.
.
Jag älskade den som barn och älskar den fortfarande, om inte ännu mer nu. Filmen är helt fullproppad med söta kommentarer och fyndiga små vitsar. man ler och kan inte annat än älska den gladlynte Solan Gundersen, den fege Ludvig och den godhjärtade cykelreperatören Reodor Fälgen.
.
Kommentarer som "nei her er'e no muffens", oh ja, de gar bra att ta tu ganger" och just "kom arbeidslyst og treng deg pa, Her skal du motstand finne!" är bara några av alla hysteriskt söta och roliga saker huvudrollsinnehavarna slänger ur sig. ( Vissa av dem citeras ganska ofta i vårt hus.)
.
Om man skall beskriva norrmännen kärlek till filmen så är det som vår kärlek till Trolltyg i Tomteskogen. Likt denna gamla klassiker (som alltid gick på svensk tv på juldagen, men som nu inte längre visas :( pga av rättighets tvister) går alltid Flåklypa på norsk tv på juldagen. Kika på ett litet klipp och läs mer om filmen, Flåklypa. Tyvärr är klippet på engelska, men men...
.
Kramar på er. Nu SKA jag städa! :)/ Mikabella

Energin avtar...
















...Inte min, utan energin i elsladdarna. Strömmen kommer och går. Får se om jag får ihop ett blogginlägg innan strömmen går igen. Lite irriterande. Men men man skall väl vara glad över att man har el överhuvudtaget. :)
.
Idag skall här städas. Måste ju bli lite midsommarfint. Om jag inte har missförstått väderrapporterna över fredagen så får man nog planera för att duka upp inomhus. En riktig svensk midsommar med andra ord! Regn, uppehåll, regn, uppehåll. In, ut, in ,ut...ja ja. Det är ju som det ska vara. Brukar ju gå att grilla, hinna med ett kubspel och lite crocket. Är man bara bereed på regn så brukar det på något konstigt sett bli sol. Tänk positivt och positiva saker händer brukar man ju säga, men io detta fall kanske man skall tänka lite negativt för att få en positiv överraskning. :)
.

´

















.
Har börjat grubbla på midsommarbuffen. Lite sent? ja kanse, men jag har liksom inte riktigt insett att det är i över morgon! Ja man måste ju ha kokt nypotatis, lite (äcklig) sill, västerbottenostpaj och nybaktbröd. Men mer då? Hmmm...vilken sorts bröd? kanske man kunde få till några"speciallmidsommarbrödbullar". Pizza bulle med sill låter ju inte så gott...Får fundera lite.
.
Redan midsommar. Tiden går som sagt fort. Kickoff för sommaren :) Härligt. Dax för beach-09 nu då? Oj oj oj. Kankse man skulle ta sig en extra runda med joggingskorna imorgon? Ängarna utanför huset är vackra i rött och lila, solen kikar igenom molnen och den kalla vinden har blivit ljmmen. Kanske sommaren är i antågande iaf?
.
Nu MÅSTE jag börja röja. Här skall dammsugas, moppas, skuras och vädras. Ja aj.. 1 eller 2 kalorier bränner man säkert på att städa, Lyfta, vika, flytta, fejja och sona...Får inbilla mig det iaf, så kanske det blir lite lite roligare. ;)

"Arbetslust kom träng dig på, här skall du motstånd finna."

Solan, Flåklypa Grand Prix

Kramar på er sötnötter. Ses kanske senare? / Mikabella

tisdag 16 juni 2009

Trädgårdsplaner...














Han är en snabb rackare den där tiden...Iaf är han snabb när man inte har tid. :) Ibland vill man fånga honom och låsa in honom i en liten burk så att han inte kan röra på sig. Så mycket att göra, så lite tid... :)
.
Skulle bara jobba till 16...Blev 17,30. Skulle bara rida en sväng med min vän Magnus... Blev 2 timmar...Ja tiden har en viss tendens till att få vingar ibland...
.
Trädgårdsplanering? Ja vi har tagit tag i och ska göra slag i saken av att färdigställa vår trädgård
på framsidan av huset. Har liksom blivit att man har struntat lite i den delen av trädgården. Haft skygglappar och valt att inte riktigt se hur ogräset har härjat fritt...MEN! NU är det slut med det. :) Vi skall lägga nya fina större sttenblock på vår "mur", göra ett trädäck och göra om gräsmatta till land. Vildvuxna men välplanerade land. Skall bli så roligt att få hugga in och få fint. Äntligen! :) Vi har skissat, ritat streck på gräsmattan och Mr har bokat in grävmaskinisten. :)
.
Det som jag tycker är mest spännande med trädgård är att den är i ständig förändring. Den skiftar färg, förnyas, blommar och vissnar. Nya blommor tar över, färgerna skiftar igen...Nya lukter, nya synintryck. Jag börjar tycka mer och mer om det här med trädgård...Jag känner för den liksom...Jag ler och blir lite varm i hjärtat när jag ser rosens nya knoppar och jag vill skjuta och äta upp de dumma rådjuren när knoparna dagen efter är borta. Min lilla trädgård...Min egen trädgård...Ja tänk...Jag, trädgård...Vuxenpoäng? ;) Men kan man säga något annat än att det är vackert? Visst blir man lite glad i hjärtat när man ser de fina formerna och färgerna?!
.
Är ju så härligt att se hur blommorna lyser i vackra färger, hur löven på träden skiftar färg efter årstid, att se hur det man har planterat växer och frodas, men framför allt att få sitta på sin altan med ett gott glas vin och se och njuta av det färdiga resultatet. :)
.
Nu ska jag njuta av min mjuka säng, mitt varma täcke och min gosiga kudde. Sov gott mina vänner. Dröm söta drömmar så ses vi imorgon igen. Kram kram/ Mikabella
.
Ps. Åh...Tack lilla mama...Utan dig hade jag inte haft en 4-del av den trädgård jag har idag :) Puss puss puss! Du är mer än bra att ha! Säg det du inte kan! Ds.

Det var lite kallt...


Små blommor jag hittade i den vildvuxna rabatten utanför stallet.

...men ändå varmare än jag trodde. I luften och i havet.
Jag är just hemkommen från morgonjoggen. Sprang ner till havet och doppade tårna :) Duktig jag är va Mr? ;) Nu mumsar jag frukost och snart skall jag cykla in till stan för att ta bussen till jobbet. Ipoden är laddad med ljudbok och jobbskjortan struken.
.
Ha en bra dag mina vänner. Försök att se det fina i det lilla. Titta närmare, stressa inte bara förbi utan ta dig tid att känna och leva. Har du tänkt på hur fina små blommor ibland växer mitt bland ogräs?
.
Ikväll hoppas vi på sol! Är inget roligt att rida i regn...Har redan testat och jag tycker sol är bättre. :) Ses och skriver lite mer senare...Senare ikväll blir det nog ett litet blogginlägg om trädgårdsplanering. Välkommen åter. :)
.
Kramar / Mikabella

måndag 15 juni 2009

Världens sötaste grannar...














...Ja vi bor i ett super trevligt ny etablerat område där det hela tiden poppar upp nya hus som små svampar och nya trevliga människor flyttar in. Även om grannar är trevliga, vänliga och många mycket potentiella vänner så har jag idag hittat de alldra sötaste grannarna av dem alla!




-Hej! Jag vill se! Släpp fram mig också! Är det människor? Får jag se...Låt mig SE! Flytta på dig din dumma kossa!


På ängen ovanför vårt hus bor sex "hobby" kvigor och ungtjurar. När jag skriver "hobby" så menar jag det. Bonden som äger dessa djur måste ha dem som "utomhus husdjur". De har alla olika färger, är av en ras med små knubbiga ben, lite kralligt byggda och stora underbara ludna öron. Djur man helt enkelt faller för på två sekunder och vill klappa, gosa med och mata med finaste gräset man kan hitta. Sååå söta. Har många gånger suttit och beundrat dem från fönstren och vi har många gånger kommenterat deras gulliga vana att göra precis allting i samlad trupp :) De beter sig som en lite armé. Alla måste vara med. De betar på linje, står alltid med rumporna åt samma håll och muar åt varandra om gruppen råkar glida det minsta isär.
.




.
Jag trodde att de som "vanliga" kor skulle vara nyfikna, men fega...Inte! De var super sociala. De ville gosa, få uppmärksamhet och puffade undan varandra när det ansåga att de var deras tur att bli lite kliade på nosryggen. Så söta, slemmiga nosar och tungor som skulle slickas. :)
.
Jag är glad över att få bo som jag gör. Både människor, havet, skogen, kor och hästar till grannar...och 10 min till centrum och 5 min till Ica ;)
.
Nu ska jag överlåta datorn åt Mr som skall arbeta lite på ett husprojekt. Han är duktig min man, och talangfull som få. Jag är stolt. :)
.
Lantliga varma och lite kodoftande kramar och några muuuuu från Mikabella.
.
Ps. När jag gick så muade de efter mig! Mitt hjärta har smällt... Jag vill ha en ko!! Ds.

söndag 14 juni 2009

Jag lever på hoppet...


...Ja faktiskt. Hoppade på min fine Dubai igår och jag är sååååå nöjd med honom, och faktiskt riktigt nöjd med mig själv oxå. :) Lever på känslan och kicken, lever på hoppet :) Vi är ett bra team. Kanske är vi så bra att vi skall våga ställa upp på en liten hopptävling?
.
Buzy buzy...Förlåt att jag har varit lite frånvarande...Har inte haft en minut över i helgen. Både roligt och lite jobbigt...Helgen har varit FULLproppad med aktiviteter. 14 timmars arbetsdag i fredag och 11 timmar idag...Kan erkänner att jag är lite trött...Lördagens tjejfest hjälpte ju till att göra dagens arbetspass en aningens tuffare oxå... ;)
.
Var ledig igår och hade en riktigt bra dag. Hopptränade som sagt med Dubai. Gick bättre än någonsin. Härligt och väldigt styrkande och inspirerande. (Tack snälla Kicki för din hjälp!). Är så härligt när man efter ett lyckat ridpass travar av sin häst, känner glädje, belåtsamhet och lycka. O love my horse!
.
Tidigt kväll samlades vi hos söta Frida som hade samlat ihop hela tjejligan. Hurra! Så roligt att träffa alla! Vi badade i poolen, drack god drink,(och en till, och en till...och vin..och...ja ni förstår...) trängdes framför speglarna och fossade i sushi! I love tjejparty! :)..and I love suhii. Visst ser det läckert ut?!
.
Så...ja...taxin släppte av mig utanför mitt hus kl 04.01. Det var ljus som mitt på dagen och fötterna var trötta efter allt dansande. :)
.
Nu ska jag krypa ner i soffan. trött, halvt hjärndöd, men nöjd och glad efter en bra lördag. Tack tjejer. U go!!
.
God natt på er allihopa. Nu kommer snart John Blund.../ Mikabella

fredag 12 juni 2009

Medelålders, snygga män...pust...



















Finns det något mer besvärligt? Jo visst de har ju erfarenhet, kunskap och en viss trygghet, men de är samtidigt lika omogna, mjäkiga och fjolliga som småungar kan vara...
.
...Fryser...ush vad jag fryser. Var utepå långritt med min söta stallkompis Jessi igår och gissa om vi var härligt nerkylda och dyblöta när vi kom hem. Har liksom inte tinat än.
.











.


Började så fint. Vi pratade t.o.m om hur skönt väder det var. Uppehåll, lagom varmt....Haha! Vilket skämt. När vi var som alldra längst hemmifrån öppnade sig skyarna. I början var det ok. Det var ju varm i luften och ett liten regnskur är ju inte hela världen...Hade det inte varit heller om det inte hade fortsatt...och fortsatt...och fortsatt...
.
Ja då kommer vi till detdär med medelålders besvärliga män då...Trodde ni jag pratade om karlar? Nej...Jag pratade om min häst och hans kompis Johannes. Båda i en ansenlig och vuxen ålder av 11 respektive 12 år. Två snyggingar som skulle kunna jämföras med hunkarna Sean Connery och Pierce Brosnan. Besitter de samma egenskaper då? Nja...Oki Dubai är en sann gentleman så mycket ger jag honom, han är en casanova som ständigt flörtar med alla ston i närheten och han är snygg(!), men annars kan jag inte se så mycket Bond i honom. .
.
Nej Pierce och Sean hoppade, skuttade och betedde sig som två fjolliga ponnies. Sean, alias Johannes, tvärstannade på en femöring så fort något såg det minsta oberäkneligt ut..Ni vet farliga saker såsom ensilagebalar, buskar och människor som prommenerar. Den modige Pierce, alias Dubai, var däremot mycket mer logisk och vuxen...Han tvekade bara inför sina vanliga "dödsfällor" dvs. livsfarliga stenar, grindar som kan attackera och färgskiftningar i vägen! (Ni ska veta vad just färgskiftningar i vägar är opålitliga! man kan ramla rak genom marken och dö! Minst!) Sen ska vi inte prata om dödskorna, mördarlammen och krigssparvarna...det är tufft att vara medelålders man...iaf om man är en häst...
.



























.
-Ska vi verkligen gå här?
-Nja...Tycker du inte vägen ser lite mer grå ut på höger sida..Jag blir lite tveksam.

.
Ja jag älskar min häst. Han är rolig. Han har mer personlighet än någon häst jag tidigare träffat. Han är en tänkare, en gentleman, en envis tjurskalle och helt..ja HELT underbar :)
.
Massor av kramar. Nu ska jag bege mig till jobbet för ett 12 timmars pass. :) Hoppas att ni får en bra och mysig fredag. Vädret kan ju inte vara mer passande för chips, godis och film?! / Mikabella
Related Posts with Thumbnails