söndag 31 maj 2009

Fin besök...






























...javisst. Vi har fint besök ska ni veta. En litet galet energiknippe med en mani på bollar, Stilton. Jag älskar hundar, när jag vet att det bara är till låns och att jag kan lämna tillbaka honom :) Är väldigt mysigt att ha en liten hund "till låns" ibland. Han verkar nöjd och glad och jag håller tummarna för att han kan sova snällt och lugnt inatt.
.
Bröllopet igåt var både vackert och romantiskt! Bruden sååååå söt och brudgummen väldigt stiligare! Solen sken på oss och högsommar värmen var bara att skriva under på. jag gifte mig i agusti förra året. Åhhh längtar tillbaka. Vilken dag!...

...Och eftersom man upplevde sin bröllopsdag för inte så längesedan så har man liksom alla känslorna så färska i minnet. Jag var nervös hela dagen igår, börjar gråta så fort bruden tog första steget in i kyrkan och jag fylls av sån skön glädje :) Bröllop är fantastiskt!
.
Mr var så snygg i röda byxor och välsittande kavaj. Han är snygg min man, riktigt snygg! :) Jag är en stolt fru.
.
Blir inte så mycket mer idag mina vänner. Efter en varm joggingtur i skogen med min nya löparbästis Stilton, kvällsdopp med Mr i havet och timmes långa bolllekar så är jag lite trött. :)
.
Återkommer imorgon. Imorgon blir det full fart! Börjar min 3 veckors workout-plan, (skall ni inte hänga på?! KOM IGEN! Soffpotatisar ;) ) skall springa morgon runda med lilla vovven och ge mig på att baka ett nytt sorts bröd. Mer då? Jo...Utlovar cheesecake receptet här på bloggen imorgon! Välkomna tillbaka min fina vänner. Massor av kramar.

Ha nu en riktigt riktigt bra kväll och NJUT av vädret! Jag ska äta kall god Fjällfil, såndär som kittlar lite på tungan, värma småfranska i ugnen och avsluta med lite jordgubbar och ett glas iskallt rosé på altanen. :)
.
Kramar i mängder!/ Mikabella

Ps. Lisa. Din bäbis är inte alls jobbig! Tvärtom. Jag har t.o.m bett din man ta sovmorgon imorgon så att jag hinner springa en runda med Stilton innan han bli hämtad ;) Åk snart bort igen så att jag får vara lite mer hundvakt. Ds.

lördag 30 maj 2009

Full fart!...


....Ledsen kära vänner. Hinner inte skriva idag. Ojojoj vad tiden går fort! Cheesecaken skall "stylas", paket skall slås in och outfit och look fixas. Visst är det härligt med bröllop! Pirrigt, lite stressigt och helt, ja helt underbart! Kommer säkerligen gråta i kyrkan, bäst att packa med vattenfast mascara.

Pussar, kärlek och glad pingst till er! Ut och njut! / Mikabella

fredag 29 maj 2009

Fullspäckat schema...


...Skönt att vi kom upp så tidigt i morse, jag och min Mini..fortsätt läsa så förstår du ;). Har massor av saker att göra idag.
.
Bröllopsklockorna ringer för mina vänner imorgon och inför ett bröllop har man mycket att tänka på och fixa med.

Skorna- check. Inte hundra kanske, men jag har de olika alternativen hemma och putsade.
Klänningen, check. Ringde och kollade med en sömmerska och hon lovade att hjälpa mig under dagen.
Solbrännan- ska lägga mig en stund i solariet senare för att bättra på den.
Håret- Måste till min frisör och köpa lite produkter.
Underkläder- Måste fixa band så att jag inte behöver knäppa bh:n i ryggen utan kan korsa den och vira ett varv runt magen (låter knäppt...hmmm)
Makeup- check. Börjar dagen imorgon med tårt-styling och sen blir det brunch och Mikabella-styling hos lilla mama. Mysigt!
Cheesecakes- Skall snart bege mig iväg och handla (självklart lovar jag att blogga om resultatet och ge er receptet senare!)
Formen- check. Håller mig i form. Känner mig stark och fin! Skönt!

Ja det var väl det stora hela tror jag. har säkert glömt massor. Tur att vigseln inte äger rum fören kl 15.00 imorgon. Ger utrymme för sista minuten panik :)

Var ju ute och sprang imorse. Rekomendras å det starkaste och varmaste. Är sååå skönt att "ha det avklarat" redan innan frukost. Man känner sig pigg, stark och stolt. Kan med gott samvete och god aptit äta frukost och njuta av lugnet.
.
Mini...ja vem är det? Jo det är så att jag jar hittat en ny träningskompis. En liten Mini me :) Är ju sedan tidigare en flitig användare av Nike+Ipod och har genom detta trillat in på Nikes site och blivit medlem på NikeWoman. Här kan man skapa sig en egen liten Mini. Hon, eller han för den delen, blir ditt virituella jag och hoppar, skuttar och ser gullig ut. Vad gör hon mer då? Jo genom att göra en Mini kan man gå med i en 2,3 eller 4 veckors utmaning. Välj mellan 3 olika alt. (Jag valde Strenght då jag vill få lite mer muskler, men ändå hålla kondisen i trim) välj hur länge du vill köra utmaningen och kör igång.. Nu får du ett träningsprogram du ska följa. Med videoklipp illustreras de olika övningarna och hur länge du skall utföra dem. Min utmaning börjar på måndag och jag har "signat" upp för 3 ggr/veckan under en 3 veckors period. Vi får se om det är bra. Skall iaf följa det slaviskt och lovar såklart att utvärdera det hela här på bloggen :)
.
Tråkigt att träna ensam?Anslut dig till mitt lag så gör vi det tillsammans!Lägg in mail adress i kommentarsrutan här nedanför så skickar jag dig en inbjudan! (lovar att ta bort din adress så fort jag har sett den och mailat dig!) :) Så kom igen! Join my team! Beach -09 närmar sig med stormsteg! (Du behöver ingen Ipod eller inga Nike+ skor för att kunna deltaga)
.

Hjärtat ler...


























.
...Solen skiner, klockan är 06.00, jag tar på mig träningskläderna, snörar på mig skorna, kör maken till tåget, och sen...Sen beger jag mig ner till havet. Inte en människa. Ro, lugn, total frihet. Benen rör sig av sig själva. Solens tidiga stålar värmer mitt ansikte. Andas, lukta, njuta. Morgonstund har guld i mun. / Mikabella

torsdag 28 maj 2009

Premiär för brödbak...2:a inlägget idag...
















.






.

..Javisst! Första brödbaket i huset! Nu har jag resultatet klart. :) Fina småfranska blev det. Doftar ljuvligt och de var lätta att göra. :)

För att variera bullarna kan du byta ut en del av mjölet och blanda i tex lite havregryn, grahamsmjöl och solrosfrön. För en lite mörkare färg på brödet kan du byta ut honungen mot sirap.

Vitt matbröd. grundrecept
50g jäst
7 ½ dl ljummet vatten

1 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
2 lite vetemjöl

Smula sönder jästen i en bunke. Lägg i salt och honung. Häll på lite vatten och rör tills jästen har lösts Slå då på resten av vattnet, lägg i oljan och nästan allt mjölet.Arbeta samman ingredienserna med elvisp eller trägaffel.

Tippa ut degen på mjölad bänk och knåda ordentligt i minst 5 min. Arbeta samtidigt in det resterande mjölet. Degen skall bli ganska fast. Den är färdigknådad när den inte längre klibba.

Baka ut degen. Dela degen i 2 delar. Skär sedan varje del till 10 lika stora bitar. Rulla små bollar och placera på plåtar med bakplåtspapper.

Pudra vetemjöl över bullarna, använd en sil, eller pensa bullarna snabbt med lite vatten och strö över pumpafrön, solros- sesam- eller vallmofrön. Ställ dem att jäsa i 30-40 min.

Grädd i ugn på 225-250C i 15-20 minuter.

Receptet är taget ur Nya Annas Mat.

Huset fylls av en ljuvlig doft och det vattnas i munnen. :) Bullarna går utmärkt att frysa, men godast är de såklart alldeles nybakta och ljumna med en god ost och massor av smör ;) Mmmmmm....
.



Pluspoäng till mig idag igen? :) Maken lär le när han kommer hem iaf.
.
Kramar på er. Nu skall jag städa upp röran i köket, andas in doften av mitt verk och dricka en god kopp the. / Mikabella

Bröllopstider...












...ja nu kör det igång. Första bröllopet av 3 i sommar nu på lördag. Söta Johanna skall få sin Moje och SMHI spår högsommar värme. Hurra!

Klänningen är köp och väntar på att bli använd. En härlig lång klänning i tung jersey från Day, Tanken slog mig just och jag fick lite panik när jag kom på att jag glömt lägga upp den...Whoops....

Accesoarer då? Då klänningen är djupt ringad i ryggen skall jag ha en "slarvig" håruppsättning. Skulle vilja ett fint "hårsmycke" typ en stor blomma eller liknande, men har inte lyckats hitta något. Nån som är grym på att sy o vill slänga ihop en tygblomma till mig? Snälla! :) Skor? Har 3 olika favoriter att välja på. Guld, svart lack eller mina fina vita Pura Lopez skor som jag själv bar på min bröllopsdag? Hmmmm får prova runt lite.













Oj nu piper ugnen...Småfranskorna är färdigjästa...Ska bara spinga ner och slänga in dem...

Hej igen. Har aldrig(!) bakat farollor innan och inte riktigt gett mig på att baka bröd, så vi får se om det blir bra. Jag tycker det verkar ganska roligt att baka bröd. :) Återkommer med bilder, recept och tankar när jag har det färdiga resultatet färdigbakat, provsmakat och utvärderat. :)

Min super söta mama som alltid har koll på looken och på något underligt sett kan läsa mina tankar och ALLTID förstår vad jag vill ha, gav mig igår underbara små presenter i form av smink! Åhhhhhhhhh! Du är bäst mama! En perfekt ögonskugga från fantastiska Elizabeth Arden, ett nytt lipgloss,(med underbar "plump" effekt som jag lite halvt blivit beroeende av), från ID BareMinerals och en cheek/eyeshodow i fin brons/sand/glitter skala, även den från Elizabeth Arden. Tack tack tack!
.
Ha nu en riktigt bra dag. Våga testa något nytt idag. Kanske cykla enhjuling, gå en ny väg hem från jobbet eller varför inte baka småfranska? :)
.
Ps. Tror jag har gjort något riktigt dumt....Brödet luktar LJUVLIGT...Åhhhhh varma med smält smör, ost...Vattnas i munnen...Får ju inte äta "vanlig" mat fören imorgon. Klarar jag att hålla fingrarna från dessa små godingar så är jag verkligen imponerad och stolt över min självkontroll! Luktar sååååå gottt.... Just det ja, har jag lovat att baka cheesecake till bröllopsmiddagen. Limecheescake med jordgubbstopping. Men det tar vi imorgon...Ds.

onsdag 27 maj 2009

Baka baka liten kaka...

...Efter att jag har skrivit om hur duktig jag är som skall hämta inspiration från LCHF-dieten och vara redig och duktig med min kost, freakar jag nu loss i dvs bakverk!
.
Eftersom jag gett mig tusan på att inte stoppa i mig "onödigheter och onyttigheter" och gå en vecka på Cambridge-diet för att "rensa och nollställa" min kropp. (Ja, jag håller 0-tolerans och är grymt duktig!) njuter och frossar jag i att baka. Bullar igår och kakor idag...Hmmm sockersugen?...Ja...lite...eller rättare sagt...mycket! ;)
.
Att känna dofterna och att se hur glad maken blir är ju ++! :) ...Oki jag är lite uttråkad också och vill göra något "vettig" med all min "fritid" ;) Kunde inte hålla mig...Är sååå tråkigt att vika tvätt och jag behövde något roligt att pyssla med in emellan. Vika, baka, vika, baka. :) Småkakor blir man ju alltid glad av. Eller hur?!
.
Jag brukar göra en dubbel sats (delar upp den på två omgångar så att matberedarens inte faller sönder av ansträngning) och gör av den 2,3 eller 4 olika sorters smaksättningar/variationer.

1 sats grund till mördeg.
4 dl mjöl
200 gram smör
½ socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
.
Blanda samman alla ingrediensera i matberedaren eller knåda ihop med händerna.
.
Nu börjar det roliga :) Jag brukar göra 2 sorters kakor av en sats. Idag har jag gjort 1½ sats deg och de småkakor jag valt att göra idag är:
.
Kokoskakor med vanilj
Kakor med vit choklad, lime och honung
Kakor med hallonsylt.
.
Blanda som sagt i det du känner för i degen, låt den vila i kylskåpet 30 min (blir enklare att arbeta med då.) Dela upp degen i små kakor och grädda på bakplåtspapper i 200C ca 8 min.
.
Om ni har följt min blogg och är lite uppmärksamma har med använt "slattarna" av det som blev över efter mitt hallonbulls-bak. :) Många bäckar små...

Man kan av mördeg göra nästa hur många sorters kakor som helst! Klassiker som schakrutor, finskapinnar och mördegshjärtan, men du kan lika gärna låta fantasin flyga fritt och hitta på dina egna favorit smaker. Gör helt enkelt en grunddeg och skapa sedan dina egna sensationer. Nötter, kanel, kummin, ingefära, muskot, farinsocker, muskadosocker....Jag variations möjligheterna och ingredienserna är 1000- faldiga. En sort, som inte blev bakad idag men som tåls att bli omnämd, är favoriten chokladkakor med chilli. Beskt, sött, starkt. Mmmmm...Ett hett tips ;)
.
Att göra småkakor av mördeg är toppen! Snabbt, enkelt och oftast har man alla ingrediensera hemma, går att variera på hur många sätt som helst och en LITEN kaka till kvällskaffet är väl aldrig fel? Det heter SMÅkakor och jag är noga med att de ska vara små! No "american oversize-style" här inte!
.
Lycka till. Som sagt återigen inga direkt nyttigheter jag skriver om idag, men man behöver ju inte äta upp allihopa själv och man kan faktisk motionera bort den lilla "synden" ;)
.
Passa på att skämma bort familjen, grannarna och vänninorna med kakkalas. Pluspoäng till dig och mys till vänner. Nu väntar jag bara på att maken skall komme hem från jobbet, le och provsmaka. :) Någon mer som är sugen? Välkomnen hem till mig på fika! Fast inte ikväll.... ;)
.
...För nu ska jag vika färdigt tvätten, röja i tvättstugan, kränga på mig de tajta ridbyxorna och åka till stallet. Dressyrlektion för vår duktiga instruktör Pia ikväll. Känner mig laddad. Gick sååå bra senast och hoppas att jag har kvar känslan och att Mr Dubai är på gott humör idag. Kram kram!/ Mikabella

Bulldoft i hela huset!...














...Tror nästan inte att det finns något härligare!? Som ni vet/har förståt så har jag blivit bullfantast. Äter inte så många själv, men jag tycker det är super roligt att komma på nya kombinationer och smaker. Är ju jätte kul att baka bullar! :)
.
De nybakta mumsiga stora bullar som nu ligger i frysen har smak av hallon, vit choklad och kanderade nötter. Jag suckar av längtan varje gång jag går förbi frysen...Vill smaka...Nej skall inte frestas...Självkontroll! På söndag skall jag belöna mig själv med den största bullen och en god kopp the på altanen. Just nu får jag nöja mig med att känna den ljuvliga doften och se hur läckra de ser ut...en belöning det oxå. ;) Tror faktiskt att detta är mina godaste bullar hitills!
.
Mmmmmm....Skickar nybakta varma virituella bullar till er allihopa. Vill ni smaka dem på riktigt så ger jag er receptet här:
.
Bullar med hallonsylt och vit choklad.
Grunddeg:
50 gram jäst
200 gram smör
5dl mjölk
1,5 dl socker
1-1,5 tsk salt
1-2 tsk kardemumma
ca 1,5 l vetemjöl special
.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.
Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg som släpper från bunkens sidor. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
.
Fyllning:
200 gram mandelmassa
Vit choklad, massor!
Kanderade nötter
Hallonsylt
.
Kanderade nötter:
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
50 g smör
½ dl socker
.
Lägg 50 g smör i en panna och låt smälta, strö i omgångar över sockret i omgångar så att det smällter och bli lite brunt, knäckigt. Lägg i de grovt hackade nötterna och vänd runt. Ta stekpanna från plattan och häll upp och sprid ut nötterna på bakplåtspapper och låt torka.
Baka ut:
Kavla ut degen som vanligt. Bred på hallonsylten, hyvla över mandelmassan, strö över den hackade vita chokladen och de kanderade nötterna. Spara lite coklad och nötter till topping.
.
Rulla ihop degen och skär 2-3 cm tjocka skivor och placera direkt på pakplåtspapper. Låt jäsa bullaran jäsa i 15 min.
.
Pensla med ägg och strö över nötter, choklad och pärlsocker. Grädda i ugn på 250C i ca 10 min (varmluftsugn 225C)

Låt bullarna svalna något, servera till goda vänner med ett stort glas mjölk...Mmmmmmm!
.
Inte så dumt va? Värt att prova? Kanske inte helt i LCHF-style, men men...Man kan inte vara duktig jämt! Allt i måttlig mängd är bra, och skall man unna sig något så är det ju 100 gånger bättre om man gör det med "riktigt" socker och fett, inga halvfabrikat med läskiga färgämnen och transfetter.
.
Stora kramar på er. Skall se om jag vågar mig ut en liten sväng...Finns en risk att man blåser bort...Gud vad det viner runt knutarna :) / Mikabella

tisdag 26 maj 2009

Vad skall jag äta?...



.
Enkel och god avocadosallad med färsk sparris, cocktailtomater och grovt riven parmesanost. Toppa med att ringla över en fin olivolja och lite flingsalt. Servera till grillat eller tillsätt skaldjur och äta den som en komplett måltid.
.
...Jag har länge haft problem med smärtor i min mage. Är sååå trött på det. Jag trodde jag hade provat allt och först nu, efter 3568233 läkarbesök (som gav 0), 10 år av smärta och oro inför vad som kommer hända när jag äter har jag funnit en lösning. Min lösning. Vet att den måhända inte är universiell, men har du ont, lider av uppsvälld mage och kramper så kanske, kanske kan mina tips hjälpa? Om inte mycket så förhoppningsvis iaf lite. Alla sätt är bra utan de dåliga!
.
Jag har kommit fram till att regelbunden och hård träning, viktminskning (7 kg) och att byta vissa mål mot måltidsersättningen Cambridge är vägen till min lycka. http://www.viktklubben.nu/
.
Jag tål helt enkelt inte att äta för mycket kolhydrater, fett ("onyttiga" fetter), socker och mejeriprodukter. Jag måste träna för att kunna äta, dricka vad jag vill och njuta av lite chips en fredag. Kom inte på frågan att jag dricker saft, läsk eller annan sockerproppad dryck. Kan inte dricka bryggkaffe, men klarar bra av en ren stark espresso. Jag kan njuta av fruksotfrallor på lördagen och jag sedan ger mig ut och går och inte sitter still. Jag tror att vi överkonsumerar kolydrater. Ris, pasta, vittbröd, socker. Onödigt!
.
Det kan vara svårt att helt lägga om sin kost och sina vanor. Kanske man bara skall försöka byta ut lite av det onödiga och försöka gå tillbaka lite mer till "naturen". Försöka att äta så "ren" mat som möjligt. Inga färdig-såser, -mos eller snabbmat. Håll maten enkel och okompliserad. Rent fint kött, kokta/ungstekta grönsaker, såser med "riktigt" fett såsom grädde, ät proteinrikt istället för kaloribombat. Man måste inte äta potatis eller pasta till allt. En ungsform med paprika, squash, sötpotatis och svamp är en jätte bra ersättning.
.
Själv är jag väldigt inne på att plocka inspiration och riktlinjer från LCHF-dieten. Är ganska lik GI, men lite mer extremt. LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater, mycket fett. Vet inte så mycket om den än, men den intresserar mig och min mage. Tror att vi kan må mycket bra av att äta på det sättet. Är ingen diet man skall köra på för länge, men den kan säkert ge en bra "kickstart" om du vill gå ner i vikt och kombinerar den med träning och den är en bra grund, ett sunt tänk och att hämta delar ifrån den och blanda med sin vanliga kost tror jag är suveränt.
.
Klart får man synda ibland, det måste man få!, men kanske är måttet 20% "slarv" 80% "ordning och reda" en bra riktlinje? Frossa inte på helgerna, sprid ut "det gottaste" under hela veckan. Unna dig en bulle när du har varit ute och powerwalkat, ta ett glas rött på altanen en vanlig torsdag och lyxa till det med en pizza ibland! Man ska äta, och man kan äta allt, bara man inte äter för mycket av det! Kroppen och framför allt hjärnan behöver kolhydrater för att funka, så uteslut dem inte helt! Alla beståndsdelar i en måltid är viktiga, det gäller bara att fördela dem rätt. Och vet ni vad?...Är inte en diet fantastisk om man t.o.m kan få ihop ett riktigt gott recept på plättar?! Jätte goda plättar!!
.
Kesoplättar med kanel och kardemumma.
1-2 portioner, beroende på om du äter plättarna som egen rätt eller som tillbehör.

250 g keso
2 ägg
2 msk kokosflingor, kanel och kardemumma

Gör såhär:
Blanda ingredienserna och låt kokosflingorna svälla en stund. Smält ganska generöst med smör i en stekpanna och stek på medelvärme. Plättarna behöver rätt lång tid på första sidan innan de håller för vändning. Ha inte för bråttom, utan låt det ta tid. Smält nytt smör i pannan mellan varje omgång, smeten suger åt sig.

Byter man ut kryddorna mot örtkryddor (t ex basilika och oregano) kan de ersätta bröd och serveras till avocadosalladen med sparris och riven parmensanost. :) (Översta bilden)

Inte så tokigt va? Är enkelt och roligt att laga LCHF- inspirerad mat!
.
http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf
.
Vill du ha hjälp med att hålla koll på dina matintag och din träning och dagliga kcal värdet har jag hittat en jätte bra site för det. Helt gratis och där finns massor av människor som delar med sig av bra recept, kunskap och ber du om det så lovar jag att de peppar dig oxå. :)
.
http://www.matdagboken.se/
.
Nu skall jag snart åka och jobba. Pust...Har lite mer energi nu, men jag är inte alls sugen på att åka. Jaja...Sånt är livet. :)
.
Kramar på er! Våga säga nej till socker! :) / Mikabella

måndag 25 maj 2009

RedBull, nej tack!....












....men energi, JA tack. Skulle verkligen behöva en dos....
..
Hatar inte ni också sånna här dagar! Vilken sorts dagar undrar ni?...Jo dagar när man känner sig matt, håglös och snudd på menlös...Idag har varit en sån dag. Har inte så många, men när man råkar ut för en så är det inge skoj... Dagar som börjar lite dåligt har en viss tendens att bara bli värre. Vad gör man för att vända en dålig trend?
.
Pust...Började iof ganska bra idag, trött var jag, var tvungen att tvinga upp mig själv ur sängen kl 7 och för ett besök hos frisören...Klockan blev 7.15, 7,30... Jag brukar inte ha problem med att gå upp på morgonen...Särskilt inte när man skall till frisören. :) Kom iallafall upp, håret blev som vanligt (har världens bästa frisör!) jätte fint och jag känner mig fräsch. Sen förvandlas hela jag till spagetti...Det var då jag skrev mitt förra inlägg...Usch. Benen är klena och huvudet snurrar. Vill inte bli sjuk! VÄGRAR!
.
Ja så hur vänder man en dålig dag då? Ringer och gråter lite hos mannen? ...Gör ju inte honom så glad, men hans snälla lugna röst och hans peppande ord är som en sockerfri RedBull. Snyft, snyft, jag är trött, jag vill ha ett "riktigt" jobb, jag är menlös...snyft, snyft...
.
Mannen kommer hem med blommor.( ja det är sant!) Han packar ner nya tidningar i väskan, en handduk och åker ner till havet. Där lägger vi oss och slummrar i solen. Mr mumsar bulle och jag bara njuter, hör hur havet brusar och känner hur solen värmer. Vi åker vidare till min häst. Mr vet att en puss på Dubais nos alltid gör mig glad.


I hjärtat är jag glad, men i kroppen är jag fortfarande trött. men vad gör det? Energi och näring till själen är minst lika viktigt, om inte viktigare, än energi och näring till kroppen ibland. Det blev en ganska bra dag till slut iallafall :) Havets brus, solens strålar och lena hästmular gör mig glad. Riktigt glad, och det får mig att för stunden glömma min trötthet. :)
.

Soliga kramar från en till sinnet mycket piggare Mikabella

Still alive!

















.
.
Busy, busy! Fullt upp hela helgen! Inte många lugna minuter....
.
Jag är inte borta! Jag är bara väldigt trött och busy. Vet att jag varit slarvig med att skriva...Förlåt... Lovar att bättra mig....Har jobbat hela helgen och kroppen skriker; Ligg på soffan!, Ta det lugnt! Usch hatar att vara såhär energilös! Är van vid att vara full av "go", men kroppen känns som spagetti. :( Blir så rastlös!
.
Jag får väl bara erkänna "nederlaget" och lyda min kropp.. Lovar att skriva mer ikväll. Utvilad och förhoppningsvis mer inspirerande och pigg.
.
Ses senare. Nu kilar jag ner till soffan och gosar ner mig under filten. Trodde det skulle vara soligt idag!...Hmmmm ser lite blåare ut äver havet. Håller tummarna. Ligger ju hellre ute i solen och myser än på soffan inomhus. Bröllop på lördag och solbrännan behöver förbättras... Kom igen solen! Jag vet att du kan! Kramar/ Mikabella

fredag 22 maj 2009

Vackert väder (?) och vuxenpoäng...
















....Vackert men farligt...Åskmolnen dånar oroväckande, men jag kan inte låta bli att fascineras av dem. Vilka färger! Är lite rädd...
.
...Idag såg till min glädje att alla hundrasextielva jordgubbsplantorna jag i all hast tryckte ner i jorden förra sensommaren har fått blommor. Misshandlade som de var trodde jag inte de skulle överleva, och i ärlighetens namn har jag inte gett dem det minsta kärlek och omsorg. Har lämnat dem i ett hörn av trädgården vind för våg. Överlever de så gör de. Och, kanske, får man någon jordgubbe till årets midsommar firande?!
.



Hoppning med Dubai på schemat idag. Gick helt ok. Är alltid mesig när jag står i stallgången, men väl uppe på ryggen och uppvärmd så vill jag bara hoppa mer och mer och högre och högre. Det är roligt! Dubai är duktig och jag har fått bra pli på honom. Vi ska har som mål att kanske, eller rättare sagt, vi SKA våga hoppa 1,20 m tillsammans. Inte OS höjder kanske, men jag är så feg när jag sätter mål. :) Mitt mål är inte en hel bana kanske, men jag skall våga styra på och tycka att det är nemas problemas att hoppa hindret. :) Vet att jag kommer fixa det, och jag är egentligen inte rädd. Har bara väldigt dåligt självförtroende och självinsikt när det kommer till ridningen bara. Ska tro på mig själv! Måste lära mig att sänka kraven på mig själv...
.
Från det ena till det helt andra. Uppfarten och entren framför huset börjar se riktigt fin ut! Mr är grym! Han gör så fint. Äntligen en uppfart man kan vara stolt över. Roligt! Man får en helt annan lust att fixa och stöka i trädgården. Jag tycker egentligen inte det är så tråkigt att rensa och påta i mina land, jag är bara lite seg i starten....Är liksom svårt att motivera sig att börja. men gör man det så får man ju verkligen valuta för att man förstör sina naglar och får jord i ansiktet och i skorna... :)
.
Jag är ganska vuxen nu., tror jag iaf... Jag bakar frivilligt bullar, njuter av att se hur växterna i min trädgård ser nöjda ut, längtar alltid hem till mitt hus, är lyckligt gift. :) Är ganska fint att ha många "vuxenpoäng" och är inte längre rädd för att få fler.
.
Jag vill ALDIG att bli gammal! Vuxen ja, äldre ja, men gammal, NEJ! Mitt barnasinne och min förkärlek för datorspel och tecknade seriefigurer kommer jag aldig ge avkall på. Jag gillar att vara vuxen, om jag får vara det på mitt eget sätt :) Ansvarsfull men busig.
.
Nu skall jag mysa lite. Åskmolnen rullar förbi utanför och nya nummret av Residence trillade ner i brevlådan idag. Herr Soffa och Mr Filt, here I come! / Mikabella
Related Posts with Thumbnails